جعفر کاویانی سرپرست شیلات استان همدان گفت: این بچه ماهیان را شیلات استان به درخواست کشاورزان و باغداران و پرورش دهندگان ماهیهای گرمابی از گیلان و رشت خریداری کرده است و در این مرحله ۱۰ هزار بچه ماهی بین متقاضیان توزیع شد.
در استان همدان ۴۶۴ واحد پرورش ماهی داریم که سالانه ۵ هزار و ۷۰۰ تن گوشت ماهی تولید میکنند.
جعفر کاویانی گفت: ۲۴۱ واحد پرورش ماهیهای سردابی قزل الا و سالمون و ۲۲۳ واحد ماهیان گرمابی کپور در استان داریم.
او میگوید: بچه ماهیان کپور را جهاد کشاورزی تهیه و بین پرورش دهندگان توزیع میکند و ماهیان سردابی را از طریق مراکز پرورش بچه ماهیهای نهاوند تولید و خریداری میکنیم.
به گفته سرپرست شیلات استان همدان بعد از رها سازی ماهیان در استخرهای کشاورزی علاوه بر سودآوری برای کشاورزان و باغداران و کاهش مصرف کود، میزان سرانه مصرف ماهی در استان نزدیک به ۳ کیلو گرم افزایش یافته است.
طرح توزیع بچه ماهی در استخرهای باغات و مزارع از سال ۱۳۷۵ اجرا شده و در این دوره میزان سرانه مصرف ماهی در استان همدان نزدیک به ۵ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال بود.
کاویانی میگوید: با اجرای این طرح میزان مصرف سرانه ماهی در استان به ۸ کیلو و ۱۰۰ گرم به ازای هر نفر در سال رسیده است که هنوز هم از میانگین ۱۳ کیلو ۳۰۰ گرمی کشور و ۲۴ کیلوگرمی جهان عقبتر است.