برخی از مستاجران میگویند بیش از نیمی از درآمد خود را مجبور به پرداخت اجاره بها هستند و پرداخت این مبلغ اجاره در توانشان نیست.
برخی دیگر هم میگویند برای کاهش هزینه هایشان مجبور به کوچ به روستاها شده اند تا مبلغ کمتری را بابت اجاره بها پرداخت کنند.
از طرفی برخی افراد متقاضی دریافت تسهیلات در بخش مسکن از همکاری نکردن بانکها برای پرداخت تسهیلات گلایه دارند.
سید محمدرضا سیدالنگی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان در این باره گفت: در برنامه ششم توسعه قرار بود دولت یک میلیون واحد مسکونی بسازد، اما در عمل ۴۰۰هزار واحد ساخته شد و این کمبود مسکن موجب برهم خوردن تعادل در بخش عرضه و تقاضا و همچنین افزایش نرخ مسکن و اجاره بها شد.
اوگفت: به همین دلیل دولت سیزدهم توان خود را برای ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی گذاشته است و افراد واجد شرایط میتوانند از طرح جهش مسکن ملی استفاده کنند.
سید النگی میگوید: برای برطرف کردن مشکل افزایش اجاره بها دولت اقدام به ارائه تسهیلات در شهرهای بزرگ تا سقف ۱۰۰میلیون تومان، مراکزاستانها ۷۰میلیون تومان و سایر شهرها تا ۴۰میلیون تومان کرده است.
او گفت: نرخ بهره این تسهیلات ۱۸ درصد است، اما دولت پنج درصد این بهره را به بانکها پرداخت میکند و افرادی که وام ودیعه مسکن را دریافت کرده اند بهره ۱۳ درصدی را میپردازند.
به گفته سیدالنگی در استان گلستان دو هزار و ۸۸۶ نفر برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده اند و ۹۰ درصد آنها این وام را دریافت کردند.
او گفت: در بخشی دیگر دولت برای تامین مسکن مقرر شده سالی ۲۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای گلستان و با تامین زمین بسازد.
سیدالنگی میگوید: دولت برای کنترل مبلغ اجاره بها در شهرها با کمک مجلس افزایش بیست درصدی مبلغ اجاره بها را تصویب کرده است و اجرای درست این قانون در مبایعه نامههایی که در مشاورین املاک به ثبت رسیده است قابلیت پیگیری دارد.
او گفت: یکی دیگر از اقدامات دولت برای کمک به موضوع اجاره بها مسکن اجارهای ۹۹ ساله است تا از طریق کمیته امداد به زوجهای جوان کمک شود.
سیدالنگی درباره همکاری نکردن بانکها برای پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن گفت: تمام بانکها موظف شده اند تا ۱۵ درصد از منابع خود را به بخش تسهیلات درحوزه مسکن اختصاص دهند و در استان هم شورای هماهنگی بانکهای استان پای کار آمده و تاکنون گزارشی از تخلف بانکها به دست ما نرسیده است.
ملک مدیرکل راه و شهرسازی گلستان درباره ساخت مسکن ملی در گلستان گفت: در طرح مسکن ملی حدود ۹۰ هزار گلستانی ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۶۸ هزار نفر متقاضی مسکن شهری و ۲۲ هزار متقاضی دریافت مسکن روستایی بودند.
ملک میگوید: پالایش ۹۰ درصد متقاضیان انجام شده است و واجدین شرایط در مرحله احراز هویت هستند.
او گفت: اولین گام ساخت مسکن ملی در استان مربوط به تامین زمین بوده و تاکنون ۲۳۰ هکتار زمین تامین شده است.
ملک میگوید: با حضور معاون اجرایی بنیاد مستضعفان مقرر شد ۶۰ هکتار از اراضی بنیاد در استان به مسکن ملی اختصاص داده شود.
او گفت: ارائه تسهیلات برای ساخت مسکن در بافت فرسوده شهرها یکی دیگر از اقدامات برای ساخت مسکن در استان است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان درباره وضعیت مسکن مهر ناتمام در گلستان گفت: تعدادی پرونده باز مسکن مهر در استان وجود دارد که فاقد متقاضی بوده و دولت وقت تصمیم گرفت به نام خود مالک واگذار کند.
ملک میگوید: ساخت حدود هزار واحد مسکن مهر نیمه کاره در استان متوقف شده است و مقرر شده دولت برای تکمیل این واحدها تبدیل تسهیلات مسکن ملی را لحاظ کند و فرصت خوبی برای تکمیل این واحدهاست.
او گفت: افرادی که متقاضی دریافت مسکن ملی شده اند در مرکز استان مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات با بازپرداخت ۲۰ ساله (۲ سال تنفس و ۱۸ سال مشارکت مدنی) دریافت میکنند.
ملک درباره همکاری نکردن بانکها برای پرداخت تسهیلات گفت: ممکن است دلیل پرداخت نشدن تسهیلات از سوی بانکها دلایلی همچون کندی اینترنتی و بسته بودن سامانه باشد، اما اگر فردی چندین بار به بانک عامل مراجعه کرد و بانک از پرداخت تسهیلات طفره رفت حتما موضوع را به ادارات راه و شهرسازی در شهرستانها گزارش کنند تا پیگیری شود.