رحمت اله افشار گفت: توزیع و فروش هرگونه دارویی که منجر به سقط جنین میشوند در داروخانههای غیربیمارستانی و خارج از این مصوبه، غیرقانونی تلقی میشود و درصورت انجام بر فروش و نگهداری این قلم در داروخانه به مرجع قضایی معرفی می شوند.
او می گوید: در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت مصوب است که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نسبت به نظارت و رصد توزیع داروهای سقط جنین و برخورد با داروخانههای متخلف اقدام کند.
به گفته افشار، داروهای سقط جنین عوارض زیادی دارند و از آنجا که عمده افرادی که از این داروها استفاده میکنند، مصرف آن را کتمان و دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند؛ زمانی مراجعه میکنند که دچار خونریزیهای شدید و افت فشار خون و هموگلوبین میشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه مواردی از مراجعه زنان در پی مصرف داروهای سقط جنین را داشتهایم که فرد دچار شوک شده و درمان او سخت شده است، نسبت به این موضوع هشدار داد.
او گفت: داروهای سقط جنینی که خارج از داروخانههای بیمارستانی توزیع میشوند ممکن است اصالت نداشته باشند و تقلبی باشند و بنابراین دارای کیفیت نامناسبی هستند و مصرف آنها میتوان عوارض زیادی به جا بگذارد.