فرحناز محمدی گفت: مهمترین دلایل تقاضای طلاق در استان را براساس دادههای سامانه تصمیم به ترتیب مهارتهای پایین زناشویی، اعتیاد، اختلالات روانشناختی، دخالت اطرافیان و مشکلات اقتصادی است. بیش از ۵۰ درصد طلاقها با آموزشها و مشاورههای قبل و حین ازدواج، قابل پیشگیری است.
به گفته محمدی، میزان سازش خانوادههای کرمانشاهی در سامانه تصمیم ۲۰ درصد بوده است، با تلاشهای مشاوران خانواده سازمان بهزیستی از احتمال فرزند طلاق شده ۲ هزار کرمانشاهی جلوگیری شد. ۲۵ هزار جلسه مشاوره برای متقاضیان طلاق در سامانه تصمیم برگزار شد. در استان کرمانشاه، ۵۵ مرکز مشاوره خانواده بصورت تخصصی در قالب سامانه تصمیم در زمینه کاهش طلاق فعالیت میکنند.
محمدی گفت: با سازشهای صورت گرفته در سامانه تصمیم از تشکیل و پیگیری بیش از چهار هزار پرونده در دستگاه قضایی استان جلوگیری شد، سامانه تصمیم یکی از موفقترین طرحهای چند سال اخیر در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی بطور خاص طلاق است که بین دستگاه قضایی و سازمان بهزیستی کشور در سال ۱۳۹۷ راه اندازی شد. استان کرمانشاه جزو اولین استانهایی بود که این سامانه را راه اندازی و در همه شهرستانهای استان هم توسعه داد.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه گفت: کرمانشاه جزو سه استان اول کشور در زمینه کاهش نرخ خام طلاق در پنج سال گذشته بوده است. اکنون کرمانشاه اولین استان کشور است که در قالب طرح مراقبت خانواده، علاوه بر پروندههای طلاق، پروندههای تمکین، حضانت و ملاقات فرزند نیز در سامانه تصمیم جهت انجام مشاورههای تخصصی، به مشاوران خانواده بهزیستی ارجاع میشود.
خط ۱۴۸۰ خط مشاوره تلفنی به صورت رایگان است که کارشناسان متخصص در حوزههای مختلف مشاوره به مردم ارائه میدهند که ارتقای سطح سلامت روانی جامعه از مهمترین اهداف راهاندازی این سامانه است. تعداد نیروهای این سامانه ۱۴ نفر است. ساعت کاری این سامانه ۸ صبح تا ۲۲ است و در حوزه زوج و خانواده، تربیت کودک، اعتیاد، مسائل حقوقی و پیش از ازدواج به مشاوره میپردازد.