سهراب عاقبتی کشتار دام خارج از کشتارگاه را مهمترین عوامل انتقال تب کریمه کنگو دانست و گفت: تماس با لاشه دام ذبح شده خارج از کشتارگاه و گزش کنه عامل این بیماری است.
او رفتارهای پرخطر در مشاغل حوزه دام را از دیگر عوامل انتقال تب کریمه کنگو اعلام کرد و هشدار داد: افراد در این مشاغل باید به توصیههای بهداشتی حوزه دام عمل کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان، سمپاشی ماهانه دامها و محل نگهداری شان را در فصول گرم سال توصیه کرد و گفت: این سمپاشی سبب از بین رفتن کنه میشود.
آقای عاقبتی گفت: در مناطق ییلاقی به دلیل نبود بازرسی کارشناسان دامپزشکی در قبل، حین و بعد از کشتار دام، خطر ابتلا به تب کریمه کنگو بالا است.
او میگوید: گوشت دام پس از ذبح باید ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود، بنابراین اگر گوشتی آلوده باشد با حرارتی که هنگام پخت و پز به آن وارد میشود این آلودگی از بین میرود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان از بی خطر بودن گوشت دامهای ذبح شده در کشتارگاههای صنعتی خبر داد و گفت: تمام دامهای ذبح شده در کشتارگاههای این استان بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه، در بازار توزیع میشوند.
آقای سهراب عاقبتی گفت: این بیماری همه گیری ندارد، اما افرادی که با بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو در ارتباط هستند افراد در خطر ابتلا محسوب میشوند.