سید موسی حسینی به فعالیت مرکز ماده ۱۶ زیر نظر دستگاه قضایی و نظارت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و با مسئولیت بهزیستی استان، در حوزه درمان افرادی که از اعتیاد آسیب جدی دیده اند، اشاره و گفت: حدود هزار و ۱۴۰ نفر در این مرکز نگهداری میشوند و با موافقت ستاد مبارزه با مواد مخدر، ظرفیت این مرکز افزایش پیدا میکند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس یکی از سیاستهای این شورا را ایجاد یک مرکز توسعه یافته و مجهز برای بازپروری و بهبود افراد آسیب دیده از مواد مخدر عنوان کرد و از راه اندازی مرکز ماده ۱۶ سپاه فجر استان در آینده نزدیک خبر داد.
حسینی ایجاد کارگاههای اشتغال و کارآفرینی با کمک خیرین و کارآفرینان استان را گام بعدی فعالیتها برشمرد و گفت: در نظر داریم در کنار ماده ۱۶ که افراد آسیب دیده را نگهداری میکند، این افراد به اشتغال بپردازند تا در کنار درآمدزایی برای خانوادههای آنان، از بازگشت این افراد به سمت اعتیاد جلوگیری شود.
او گفت: موضوع پیشگیری از اعتیاد، «خانواده محور» و «مردم محور» شود تا این افراد با بهره مندی از محبت خانواده، بتوانند سریعتر به مسیر صحیح زندگی بازگردند.
جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور اعتیاد نیز در این همایش شمیم با معرفی مراکز ترک اعتیاد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: یک سری مراکز خصوصی با عنوان مراکز سوء مصرف مواد از سوی دانشگاه علوم پزشکی مجوز فعالیت دارند و در سطح استان گسترده هستند، دسته دیگر نیز شامل مراکز دولتی میشود که ویژه معتادان آسیب دیدهای است که توانایی پرداخت هزینههای بخش خصوصی را ندارند.
رامین افشاری گفت: در استان فارس ۱۵۰ مرکز خصوصی و ۶ مرکز دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت دارد.
او گفت: در حال حاضر حدود دو هزار نفر در مراکز دولتی و حدود ۲۰ هزار نفر در مراکز خصوصی استان در حال درمان با داروهای ترک اعتیاد هستند.
افشاری گفت: همچنین در تمام زندانهای استان نیز مراکزی برای درمان معتادان و ترک اعتیاد آنان وجود دارد که به این افراد ارائه خدمت میکنند.
رئیس اداره اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: هم اکنون یک مرکز ماده ۱۶ در استان فارس فعالیت دارد و دومین مرکز نیز در حال ایجاد و راه اندازی است و معتادان متجاهری که برای ترک اقدام نمیکنند در این مرکز نگهداری شده و به صورت رایگان نگهداری و درمان میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در دهمین همایش شمیم پاکی با حضور مددجویان رها یافته از دام اعتیاد و خانوادههای آنان، با تاکید بر اهمیت پیشگیری از اعتیاد در جامعه، گرفتاری یک فرد در دام اعتیاد را آسیب به تمام جامعه دانست.
سید وحید حسینی برگزاری این همایش را موجب خرسندی از بازگشت دو هزار فرد گرفتار در دام اعتیاد به مسیر صحیح زندگی خواند و گفت: این امر، حاصل لطف خدا و تلاش و همکاری خانوادههای آنهاست و اکنون با رهایی آنان از اعتیاد، مسیر زندگی سالم برایشان فراهم شده است.
او با تقدیر از تمام سازمانها و نهادهایی که در راستای رهایی مددجویان از اعتیاد با دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همکاری داشته اند، این موضوع را کاری تیمی برشمرد که با مشارکت همگانی انجام میشود، زیرا وقتی فردی به دام اعتیاد گرفتار میشود، نه تنها خود فرد و خانواده آسیب میبینند، بلکه این آسیب به اجتماع نیز وارد میشود و بخشهای مختلف را نیز درگیر میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: به یاری خداوند و با همت مسئولان، مجاهدت مدافعان سلامت، همراهی مردم استان و اصحاب رسانه ها، شرایط کرونا بهبود یافته و مدتهاست موردی از مرگ و میر کرونا در فارس نداشته ایم و فرصتی فراهم شده تا به دیگر اولویتهای حوزه سلامت نظیر موضوع اعتیاد بپردازیم.
حسینی تمامی افراد جامعه را اعضای یک خانواده دانست که اگر عضوی از این خانواده آسیب ببیند، دیگر اعضا نیز متاثر میشوند و نجات حتی یک فرد از اعتیاد، میتواند به نجات جامعه کمک کند.