مهدی اعیان منش در جلسه هماهنگی ثبت جهانی انجیر توسط سازمان فائو که با حضور فرماندار استهبان، مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از روسای ادارات استهبان در محل فرمانداری و بصورت ویدئو کنفرانس با نمایندگان سازمان فائو و همکاران استانی برگزار شد به اقدامات انجامشده به منظور ثبت جهانی انجیر اشاره کرد.
او گفت: آخرین ویرایشهای بسته ثبت جهانی انجیر توسط مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی انجام و به دفتر فائو ارسال شده است.
اعیان منش گفت: بزرگترین انجیرستان دیم دنیا با یک اکوسیستم خاص در استهبان قرار دارد و سنتها و دانش بومی حاکم به توسعه این باغهای قدیمی کمک کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان به اقدامات انجامشده به منظور ثبت جهانی انجیر اشاره و گفت: آخرین ویرایشهای بسته ثبت جهانی انجیر توسط مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی انجام گرفته و به دفتر فائو ارسال شده و منتظریم در کوتاهمدت جشن ثبت جهانی انجیر را با مردم استهبان برگزار کنیم.
او گفت: مکانهای خاصی مانند انجیرستان استهبان که بر پایه دانش بومی بنیان نهاده شده و پایداری خود را به صورت طبیعی حفظ کردهاندند، به عنوان یک ظرفیت ویژه برای استهبان، استان فارس و ایران مطرح شدهاند.
به گفته این مقام مسئول، با ثبت جهانی انجیرستان دیم استهبان یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست آن ایجاد میشود.
او گفت: قسمت عمدهای از انجیر تولیدی به خارج از کشور صادر میشود و صادرکنندگان ضمن توجه به مسائل بستهبندی محصول و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید غیر از کشورهای معمول مثل چین باید کشورهایی برای صادرات انتخاب کنند که کمترین میزان تعرفهها را داشته و مطالباتشان سهلالوصولتر باشند.
اعیان منش حضور و استفاده از ظرفیت استارتآپها به منظور شناساندن محصول انجیر به مردم کشور و دیگر نقاط دنیا را بسیار مهم دانست.