پورعباس در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: حدود ۸۵ درصد پذیرش ما بر مبنای معدل است و حدود ۱۵ درصد ترکیب آزمون و سوابق تحصیلی ۱۰ درس آزمون کشوری آموزش و پرورش است.
وی گفت: طبق قانون فعلی قرار شد ۸۵ درصد ظرفیت به پذیرش سوابق تحصیلی اختصاص یابد. اکنون با احتساب دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه فنی حرفهای این میزان ظرفیت تکمیل شده است.
پورعباس گفت: بر مبنای نمره سال آخر داوطلب پذیرش صورت میگیرد و ۱۵ درصد ظرفیت باقی مانده طبق قانون به شکل ترکیبی از سوابق تحصیلی و ۱۰ درس سال دوازدهم به همراه آزمون سراسری ملاک پذیرش دانشجو است.
او گفت: امسال ۴۰ درصد این نمرات دروس به صورت تاثیر مثبت به همراه ۶۰ درصد تاثیر قطعی نمره آزمون سراسری در پذیرش دانشجو ملاک عمل است.
به گفته پورعباس در قانون سال ۹۲ گفتند که سه سال آخر ملاک باشد تا سوابق تحصیلی جای کنکور را بگیرد. آموزش و پرورش موظف است که برای کنکور سال ۱۴٠۳ زیرساخت های لازم را در کشور فراهم سازد.
او گفت: اولین آزمون الکترونیکی در ماه آینده توسط سازمان سنجش اجرا می شود.در آزمون امروز ۶٠ داوطلب کنکور ریاضی و انسانی با خود ابزارهای الکترونیکی را در جلسه آورده بودند که شناسایی شدند و نهایتاً از آزمون محروم شدند.
محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و آموزش و پرورش گفت:باید سابقه تحصیلی را به پایه های دهم و یازدهم تسری بدهیم تا تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ایجاد شود. در آموزش و پرورش برای انجام آزمون های هماهنگ سال دوازدهم هیچ مشکلی وجود ندارد. همین الان اجرای برگزاری کنکور بین ۵٠ تا ۷٠ درصد بر عهده آموزش و پرورش است.
به گفته وی در بحث تصحیح الکترونیک وزارت اموزش و پرورش می تواند زیرساخت های لازم را فراهم کند. تصحیح الکترویکی آزمون ها به صورت آزمایشی در حال انجام است.
برزویی گفت: اگر وزارت آموزش و پرورش در دوره های قبل مصمم به اجرای سوابق تحصیلی در پایه های قبل بود حتما می توانست این طرح را اجرا کند.
او گفت: ما منتظر ابلاغ آخرین مصوبه هستیم و معتقدم که سوابق تحصیلی در پایه های دهم و یازدهم شدنی است هرچند زحمت زیادی خواهد داشت.
به گفته وی در بازه زمانی چهار ساله سوابق تحصیلی به ۶۰ درصد خواهد رسید لذا به سمت حذف کنکور خواهیم رفت. اما این کار زمان بر است.