محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه در بزرگداشت شهدای هفتم تیر و یادواره ۱۷ هزار شهید ترور که در محل امامزاده هارونیه اصفهان برگزار شد، با آرزوی موفقیت و دستاورد استدلال قدرتمند برای تیم مذاکره کننده هستهای ایران برای بر چیده شدن تحریم ها، گفت: ایران بر سر انرژی هستهای از حدود ۲۰ سال پیش موظف شد حق مسلم و حقوق خود را کنار گذاشته و اجازه دهد نظارتهای آژانس هستهای تشدید و فراتر از آنچه باید انجام شود تا بلکه اعتماد سازی اتفاق بیفتد.
اما در دوره اخیر مذاکرات اسرائیل ادعا کرده که اسنادی را از ایران دزدیده است و هر دفعه یکی از آنها را برملا میکند؛ در حالی که ۱۶ سازمان اطلاعاتی گواهی داده اند که ایران فعالیت هستهای ندارد.
اومی گوید: مشکلات شهدای هستهای ما ریشه در منافقان دارد که حدود ۲۰ سال پیش فعالیت خود را در خدمت به استکبار و راجع به فعالیت هستهای ایران آغاز و مدعی ساخت بمب اتم در ایران شدند لذا آژانس اتمی هم مصمم شد که این موضوع را بررسی کند.
به گفته اسلامی دلایلی باید وجود داشته باشد تا بتوان آن ادعا را مورد بررسی قرار داد، هر بار یک نقطهای از ایران همچون لویزان، جنوب تهران و منطقه پارچین به آژانس هستهای به عنوان مرکز فعالیت هستهای ایران معرفی و در نهایت به "مذاکرات هسته ای" منجر شد.
تا کنون سران زیادی در ادوار مختلف همچون حسن روحانی، علی لاریجانی، سعید جلیلی و محمد جواد ظریف دبیر امنیت ملی بوده اند که در این ۲۰ سال مذاکره کردند و در نهایت تبدیل به یک سند معاملهای با " برجام" شد.
او میگوید: به طور واضح در این سند موارد ادعایی و اتهامات کار پنهان و نظامی (pmd) با یک شرح بسته شده (ابعاد احتمالی انرژی هسته ای) و تعهدی از طرف آژانس در قبال نداشتن فعالیت هستهای ایران و برداشتن همه تحریمها بر علیه ایران شرط شده است.
گزارشهای آژانس هستهای به شورای حکام و از شورای حکام به سازمان امنیت ملی و از سازمان امنیت ملی برای قطع نامه صادر شده که در طول این سالها این مسیر تاریخی مدام تکرار شده است.
اسلامی در ادامه صحبتهای خود به جراحی اقتصادی دولت اشاره کرد وگفت: ما بیش از هر زمان دیگری به یک انسجام کاملتر نیازمندیم تا جبهه بندی و واگرایی پیش نیاید.
در شرایط اقتصادی دنیا، ایران اکنون جزو ۲۰ اقتصاد مطرح دنیا و تراز اقتصادی مثبت و بدون بدهی خارجی است و به دلیل همین زیر بار نرفتنها استکبار دست به تخریبها و هزینه سرمایه گذاری میزند.
تحریمها روی مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اثر میگذارد، چنانکه پس از جنگ اوکراین غلات ۲۰ درصد رشد قیمت و بنزین نیز افزاش قیمت جهانی پیدا کرد.
به گفته او دولت برای حفظ معیشت مردم تصمیم گرفت یارانهای را که به وارد کنندگان کالا پرداخت میکرد را به دست خود مردم برساند، اما با اعمال نپخته یک دستگاه مردم دولت را ناتوان دیدند و در نهایت مردم از وضع موجود شاکی شدند.
در نهایت این شرایط موجب شد تا خواستار وزارت بازرگانی در کشور شویم تا متولی معیشت و ارزاق مردم مشخص شود و این موارد را پیگیری کند که در نهایت با سختی این وزارتخانه تصویب شد و در آینده وزارت باررگانی تشکیل میشود تا بر عرضه، تقاضا و تولید نظارت داشته باشد.
اسلامی گفت: اقتصاد کشور شامل ظرفیت تولید و فناوری و جغرافیایی محدودی است و باید منجر به تثبیت کالای ایرانی شود تا آن محصول برند سازی شود و به تولید انبوه و رقابتی برسد.
برای حیثیت کشور مناسب نیست که سیاست تجارت داخلی و خارجی پایداری نداشته باشیم بلکه باید محصولات با کیفیت مرغوب تثبیت و اشتغال پایدار ایجاد شود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در این راه مردم باید صبور باشند تا این روان سازی و چرخ اقتصادی با اراده دولت سیزدهم رخ دهد.