معاون سواد آموزی قم در یادداشتی به تبیین شخصیت شهید آیت الله صدوقی به عنوان محور انقلاب، یارمحرومان و عالم مردمی پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی، معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم در یادداشتی با عنوان  «شهید آیت الله صدوقی، محورانقلاب، یارمحرومان وعالم مردمی» به بیان شخصیت این شهید والا مقام پرداخته است.

متن یادداشت به این شرح است:

شهید بزرگی که در تمام صحنه‌های انقلاب حضور داشت و یار و مددکار گرفتاران و مستمندان بود و وقت عزیزش صرف پیروزی اسلام و رفع مشکلات انقلاب می‌شد و برای خدمت به خلق و انقلاب سر از پا نمی‌شناخت... بخشی از پیام حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت شهادت آیت الله محمد صدوقی بود که در ۱۱ تیرماه ۱۳۶۱ صادرشد.

رهبر عزیز و حکیم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای در وصف ویژگی‌های شهید صدوقی فرموده است:این عالم ربانی که یکی از ارکان اسلام و بانیان انقلاب اسلامی بود با مبارزات خود در دوره اختناق و مقاومتش در برابر دشمن و با ایثار و فداکاری اش پس از انقلاب و حضورش در همه صحنه‌های حساس و سازنده؛ سند افتخاری برای جامعه روحانیت و نمونه‌ای از یک عالم مبارز و مجاهداسلام بود.

محور انقلاب؛ خدمتگزاری متعهد برای اسلام؛ فقیهی فداکار؛ سرپرستی دانشمند؛ در صف مقدم برای دستگیری خلق خدا؛ حاضر درتمام صحنه‌های انقلاب؛ یار و مددکار گرفتاران و مستمندان و محرومان؛ پیش قدم در خدمات بهداشتی درمانی وعمرانی؛ رسیدگی و کمک به بیماران؛ یاری رسانی به حادثه دیدگان سیل و زلزله زدگان نمونه‌هایی ازخصوصیات این شهید عزیز و بزرگوار نام برده اند.

شخصیت اخلاقی، دینی، انقلابی، مردمی؛ اجتماعی، سیاسی و علمی ایشان برای همگان بارزبود. صداقت، سادگی، اخلاص، پاکی، حُسن خُلق، شجاعت و شهامت، هوش و درایت، ایثار و جاذبه شهید آیت الله صدوقی زبانزد مردم می‌باشد.

در روز یازدهم ماه تیر سال ۱۳۶۱ خورشیدی برابر با جمعه دهم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲ قمری حضرت آیت الله صدوقی نماینده حضرت امام خمینی و امام جمعه یزد بعد از اقامه نماز جمعه در مسجد ملا اسماعیل شهر یزد به دست منافقان کوردل به فوز عظمای شهادت نائل شد.

یادی از محور انقلاب، یارمحرومان و عالم مردمی

شهید آیت الله صدوقی از خواص و یاران با بصیرت صراط مستقیم انقلاب اسلامی بنیان گذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی( ره )است که در زمان مظلومیت و غربت انقلاب اسلامی و شروع نهضت امام ره؛ درخط مقدم پشتیبانی از ولایت فقیه فداکاری می‌کردوحقیقتا سراز پا نمی‌شناخت.

روحیه انقلابی؛ جهادی؛ پیش گامی دراقدام به موقع؛ تواضع فروتنی ومتانت شهید آیت الله صدوقی الگویی همیشگی است.

خانه اش مأمن و ملجأ و مرجع انقلابیون و نیز محرومین بود. حضور فعال شخصیت ایشان دردوران شکل گیری و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در صحنه‌ها و میدان‌های خطر و پس از آن در ابتدای سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی و درمیان رزمندگان وجبهه‌های نبرد حق علیه باطل مانند حضور درعملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر برای همیشه مثال زدنی و ماندگار است.

او از یاران صدیق و وفادار به حضرت امام خمینی و انقلاب اسلامی بود و در این مسیر نورانی با رفتار و گفتارش جهاد مالی و جانی را باورداشت؛ و می‌توانیم اظهار کنیم که از مخلّصین درگاه الهی قرار گرفته بود.

درنگاه بلندمعنوی وانسان ساز شهید آیت الله صدوقی؛ شهادت را آرزووعاشق بودوازمرگ درراه خدا استقبال می‌کردوبه دشمنان ومنافقین فرمود: به فرض که مرا ترورکردیدچه می‌شود؟! مرغابی را از آب می‌ترسانید؟!

باید بگوییم ایشان از مصادیق آیه ۲۳ سوره احزاب شمرده می‌شود: که در میان مومنان مردانی هستند که بر عهدی که با خدابسته اند صادقانه ایستاده اند؛ و البته معتقد هستیم که فوز عظیم شهادت پاداش صدقشان است.

در هفته حقوق بشر آمریکایی باید بیش از هر زمان؛ یادآور جنایات ضد بشری دولت آمریکا در ایران و جهان باشیم و گرامی داشت یاد و خاطره شهید حضرت آیت الله محمد صدوقی از شهدای عزیز محراب که با حمایت و تشویق حامیان منافقین انجام شد در بازخوانی جنایات و خیانت‌های آمریکا می‌باشد؛ و به درستی حضرت امام خمینی عظیم الشأن رحمت الله علیه؛ آمریکا را تروریست بالذات دولتی معرفی کرده که سرتاسر جهان را به آتش کشیده است.

برگی از زندگی از زبان خود شهید زمان حضور در قم، 'پس از فوت آیت الله حائری (موسس حوزه علمیه قم درسال ۱۳۱۵ خورشیدی) قسمت عمده‌ای ازکار‌های حوزه به دوش ما افتاد و علاوه بر تولیت مدارس؛ تقسیم شهریه‌های طلاب زیرنظر بنده بود؛ تدریس هم داشتم و حداقل چهار پنج درس می‌گفتم وبه درس آقایان آیت الله خوانساری؛ آیت الله حجت وآیت الله بروجردی می‌رفتم، در اطراف قم هم مقداری زراعت داشتم.

آن وقت حافظه من معروف بود و وقتی که ۱۰هزار نفر طلبه شهریه می‌گرفتند من دفتر و دستکی در موقع پرداخت نداشتم. هر کسی که شهریه می‌گرفت در خاطرم بود و دیگر احتیاجی نبود که اسم و مبلغ را بنویسم و شب که به منزل می‌رفتم به هرکسی هرچه داده بودم یادداشت می‌کردم! '

بخشی از خدمات آموزشی و درمانی این  شهید عزیز در قم عبارتنداز ایجاد بنیاد علمی آموزشی وفرهنگی صدوق واقع در ۴۵ متری شهید آیت الله صدوقی (محله زنبیل آباد)و راه اندازی هنرستان پسرانه در خیابان ۴۵متری صدوق است ؛ایشان  ازبانیان اولیه درمانگاه قرآن وعترت بوده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.