دکتر علیرضا شریعتی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که در اثر گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود، این بیماری برای نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام شد.
او گفت: با توجه به شیوع بیشتر بیماری تب کریمه کنگو در فصل تابستان، یکی از عواملی که میتواند در افزایش شیوع این بیماری موثر باشد، کشتار غیرمجاز دام است.
شریعتی گفت: کشتار غیرمجاز دام، به ویژه در معابر عمومی، عرضه گوشت بدون مهر دامپزشکی و خارج از یخچال ممنوع بوده و لازم است شهروندان فرآوردههای خام دامی موردنیاز را از مراکز مجاز و دارای هویت خریداری کنند.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر هم گفت: برای کنترل بیماری کریمه_کنگو طبق هماهنگیهای انجام شده با دادستانی، نیروی انتظامی، شبکه دامپزشکی، اجرائیات شهرداری، پلیس راهور و نماینده اصناف، طرح جمع آوری فروش دام زنده و کشتار غیر مجاز در منطقه بلوار خلیج فارس شهر صدرا به مرحله اجرا درآمد.
محمدعلی محسنی پور گفت: در این اقدام، با شناسایی مکانهای کشتار غیر مجاز در ورودی شهر صدرا و پس از دستور مقام قضایی، کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر به همراه کارشناس شبکه دامپزشکی، نیروی انتظامی و اجرائیات شهرداری اقدام کردند.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: گوشت میتواند منبعی بالقوه برای انتقال بیماریهای مشترک باشد، بنابراین خرید گوشت از مراکز غیرمجاز و افراد ناشناس خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه کنگو را به دنبال دارد.