شفیعی گفت: با راه اندازی ۲دستگاه شتاب نگار بر خط در طارم، تعداد ایستگاههای شتاب نگار موجود در این شهرستان به ۶ ایستگاه میرسد.
او می گوید: احتمال وقوع زمین لرزه مشابه زمین لرزه ۱۳۶۹ رودبار در طارم با توجه به قرار گیری در پهنه لرزه خیزی مشترک دور از انتظار نیست.
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان طارم گفت: زمین لرزه ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار-منجیل-طارم ازنظر زمینساخت صفحهای، محل رویداد زمینلرزه در رشته کوههای البرز در شمال غرب ایران قرار داشت؛ این ناحیه در شمال با بلوک خزر و در جنوب با پهنه ایران مرکزی مواجه است.
او می گوید: گسلهای مهم در پهنه لرزه زمینساختی البرز بهویژه در منطقه زلزلهزده، عموماً روند خاوری باختری با اندکی تمایل به سوی شمال باختری دارند و اکثراً از نوع گسلهای فشاری هستند.
شفیعی گفت: هنوز در کشور ما به ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله توجه چندانی نمیشود و این معضل همچنان تمام نقاط ایران را با توجه به قرار گیری بر روی کمربند زلزله تهدید میکند.
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان طارم گفت: تصویب آئین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله در سال ۱۳۷۸، هر چند گامی مهم در جهت بهبود وضعیت ساختمان سازی در کشور بود، اما رعایت نکردن مفاد آن در عمل موجب گستردگی حجم خرابیها شده است که نمونه بارز آن در زلزله بم در سال ۱۳۸۲ و زلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶ بود.
او می گوید: جهت مقابله با این معضل، تدوین یک برنامه منسجم و دراز مدت در استان که منجر به کاهش آسیب پذیری از طریق مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان ها، بامدیریت قوی و علمی در این خصوص امری ضروری است.
شفیعی گفت: هیچ سازه مهم و استراتژیک بدون در نظر گرفتن پارامترهای زلزله نمیتواند ساخته شود و مهمترین پارامترها که در طراحی مقاومت سازه در برابر زلزله استفاده میشود، دادهای است که از دستگاههای شتاب نگاری استخراج میشود که راه اندازی سامانه آنلاین شتاب نگاری در استان مهمترین واکنش مسئولین در زمینه بحران است.
او می گوید: نصب یک دستگاه شتاب نگار بر خط دیگر در شهر چورزق و نصب یک دستگاه شتابنگار دیجیتال دیگر در راهدارخانه خان چایی در این شهرستان تا ۱۵ تیرماه عملیاتی می شود که با راه اندازی این تعداد دستگاه شتاب نگار بر خط، تعداد ایستگاههای شتاب نگار موجود در طارم به ۶ ایستگاه میرسد.