به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه(س)، پیشینه پذیرایی از زائران حرم مطهر بانوی کرامت به دوره سلجوقی و بیش از ۸۰۰ سال پیش باز میگردد که آثاری از نحوه پذیرایی که در آن دوران معمول بوده در موزه فاطمی نگهداری میشود.
پذیرایی با چای نیز حداقل از ۱۰۰ سال پیش در حرم مطهر بانوی کرامت معمول بوده و در صحن امام هادی علیه السلام که قدیمیترین صحن حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها است آبدارخانه و چایخانه وجود داشته و در برخی اعیاد مذهبی با چای از مردم پذیرایی میشده است.
در حال حاضر نیز چایخانه حضرتی حرم مطهر بانوی کرامت در صحن امام جواد علیه السلام در راستای تکریم زائران خدمت رسانی میکند.
سعید اسدی، رئیس اداره خدمات اماکن حرم مطهر بانوی کرامت گفت: چایخانه حضرتی حرم مطهر بانوی کرامت از ۱۹ آذرماه ۱۴۰۰ مصادف با روز میلاد حضرت زینب(س)شروع به کار کرده و همه روزه فعال بوده است.
او گفت:چایخانه حضرتی حرم حضرت معصومه(س) هر روز دو ساعت قبل از اذان مغرب آغاز به کار میکند و تا دو ساعت بعد از اذان مغرب این خدمات ادامه دارد.
به گفته اسدی در چایخانه حرم مطهر روزانه ۴ خادم رسمی و ۱۰ خادم افتخاری مشغول خدمت هستند و به طور متوسط روزانه بین ۶ تا ۷ هزار چای بین مردم توزیع میشود و در اعیاد و مناسبتها که در دو شیفت ظهر و عصر فعال است روزانه نزدیک به ۲۰ هزار چای توزیع میشود.
او می گوید: با توجه به ورود به فصل گرم سال چایخانه حضرتی حرم مطهر حضرت معصومه(س)از ۲۰ خردادماه به جای توزیع چای به توزیع شربت میپردازد که روزانه حدود ۸ هزار شربت در میان زائران قبل و بعد از اذان مغرب توزیع میشود.
رئیس اداره خدمات اماکن حرم مطهر بانوی کرامت گفت: چنانچه مردم برای مشارکت در چایخانه حضرت تمایل داشتند میتوانند با مراجعه به پرتال نذورات حرم مطهر بانوی کرامت به نشانی nazr.amfm.ir و یا شماره گیری کد دستوری #۲۵۰*۷۴۱* نذورات خود را به صورت غیر حضوری واریز کنند و در صورت حضور در حرم مطهر دفاتر هدایا و نذورات حرم مطهر و محل چای خانه، پذیرای نذورات مردمی است.
عکس های بیشتری بگیرید و بگذارید