رضا کاکاوند گفت:کاهش دید، آسیب به صنایع حساس به گرد و خاک، احتمال اختلال در تردد و پرواز از مخاطرات این سامانه است.
او می گوید: این توده گرد وخاک جو همه شهرستانهای استان از جمله باشت، گچساران، بویراحمد، دنا، کهگیلویه، لنده، بهمئی و مارگون را تحت تاثیر قرار میدهد.
کاکاوند از شهروندان خواست با خودداری از فعالیتهای ورزشی در فضای آزاد، احتیاط در سفرهای بین شهری و مدیریت درنگهداری تاسیسات از اثرات این پدیده بر سلامت خود بکاهند.
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت:شمار روزهای با پدیده ریزگرد بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود چهار برابر شده است.
کاکاوند گفت: بهار امسال ۱۵۲ روز با پدیده ریز در شهرهای یاسوج، دوگنبدان، دهدشت، سی سخت ثبت شده است در حالی که در مدت مشابه پارسال ۳۹ روز با پدیده ریزگرد در این ایستگاهها ثبت شده بود.
او می گوید: در این مدت ۳۷ روز با پدیده ریزگرد در شهر یاسوج گزارش شده بود در حالی که پارسال ۱۱ روز کاهش دید افقی بر اثر ریزگرد در این شهر ثبت شده است.
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ایستگاه هواشناسی شهر دوگنبدان نیز امسال ۵۸ روز با پدیده ریزگرد ثبت شده است در حالی تعداد روزهای با پدیده ریزگرد این شهر در مدت مشابه پارسال ۱۵ روز اعلام شده بود.
وی می گوید: روزهای با پدیده ریزگرد در ایستگاه هواشناسی شهر دهدشت امسال ۳۱ روز و در مدت مشابه پارسال چهار روز بود.
کاکاوند گفت: پارسال ۹ روز با پدیده ریزگرد در سی سخت گزارش شده بود و امسال نیز ۲۶ روز با پدیده ریزگرد در این شهر ثبت شده است.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: میزان دید افقی در شرایط عادی ۱۰ هزار متر است و کمتر از آن پدیده ریزگرد محسوب میشود.
از سال ۱۳۹۲ تا پایان آذر سال ۱۳۹۷، ۶۰۸ روز با پدیده ریزگرد در سه شهر بزرگ دوگنبدان، یاسوج و دهدشت ثبت شد که شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران با ۲۸۲ روز بیشترین آلودگی هوا را تجربه کرده است.
سوزشهای چشمی، حساسیتهای پوستی و احتمال بروز بیماری مانند سرطان از عوارض پیامدهای ریزگردهاست.