آقای هوشنگ جزی گفت: حدود ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه کشور فرسایش آبی که در ۳۵ میلیون هکتار مطالعات تفسیری آماده اجراست و در ۹۰ میلیون هکتار مطالعات اجرا باید انجام دهیم.
به گفته او، امسال هر هکتار عملیات آبخیزداری حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه دارد که براین اساس ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
جزی میگوید: بنابر اذعان وزیر جهاد هدف وزارتخانه این است که سالانه عملیات آبخیزداری در ۱۰ میلیون هکتار اجرا شود، اما با اعتبارات قطره چکانی این امر شدنی نیست.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها گفت: با توجه به خشکسالی، کاهش دبی آب رودخانه ها، فرونشیت و سیل آبخیزداری باید اولویت نخست کشور قرار گیرد؛ بنابراین منابع اعتباری ظرف ۵ تا ۶ سال روبه جلو باشد که این امر تحقق پیدا کند.
در ابتدای برنامه ششم قرار بود حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار معادل سالانه ۲ میلیارد تومان به اجرای عملیات آبخیزداری اختصاص یابد که طی سال های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ اعتبار خوبی از محل صندوق توسعه ملی به آبخیزداری شد، اما حداکثر ۵۰ درصد آبخیزداری نسبت به تعهد انجام دادیم.
طبق گفته دفتر آبخیزداری سازمان جنگل ها، اجرای عملیات آبخیزداری تا ۹ تن در هکتار فرسایش خاک کاهش و ۵۵۰ متر مکعب در مناطق کوهستانی و پرشیب آب به زمین نفوذ می کند که این امر ۶ تن در هکتار رسوب را کاهش و ۲۵ برابر ابدهی قنوات و چشمه ها را افزایش می دهد.