علیرضا قاسمی گفت: چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبی باعث شده که بسیاری از آبخوانها با افت شدید مواجه شوند و نزدیک به صفر برسند که احیای آن ممکن است ۱۰۰ سال به طول بیانجامد.
او گفت: چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبی به عنوان یک چالش جدی در استان محسوب میشود، چراکه باعث شده بسیاری از آبخوانها با افت شدید مواجه شوند.
قاسمی به این که از سال ۸۰ در سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی هستیم گفت: با توجه به وضعیت موجود و کاهش منابع آبی میطلبد که مدیریت مصرف آب مورد توجه ویژه قرار گیرد.
او به کاهش بیش از ۷۰ درصدی بارشها در استان گفت: برای این که بتوانیم امسال پیک مصرف را با کمترین تنش و مشکل پشت سر بگذاریم باید در مصرف آب و برق صرفهجویی جدی را در دستور کار قرار دهیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان به وجود چاههای غیرمجاز در برخی نقاط استان گفت: این چاهها باید حتما مسلوب المنفعه شود، چراکه تاثیر زیادی روی منابع آبی دارد و حتما باید بر چاههای مجاز هم کنتور هوشمند نصب شود تا میزان مصرف بر اساس پروانه بهرهبرداری مشخص باشد که البته شرکت آب منطقهای در ارتباط با این موضوع اقدامهایی را اجرایی کرده است یا در دستور کار دارد.
او متوسط بارش سالیانه استان را ۱۰۰ میلی متر اعلام و گفت: باید این منابع را در بهترین حالت حفظ کنیم و بهینه مصرف کردن آب همچون برق در ذهنها نهادینه شود.