کاشت محصول سورگوم دانه‌ای در جهرم

سرپرست جهاد کشاورزی جهرم از کاشت محصول سورگوم دانه‌ای برای اولین بار در مزارع کشاورزی این شهرستان برای مصارف غله‌ای خبر داد.

حسن زمانی گفت: اولین مزرعه سورگوم دانه‌ای در جهرم با مساحت دو هکتار زیر کشت رفت که پیش‌بینی می‌شود این محصول حدود ۲۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان را به خود اختصاص دهد.

او گفت: کالیبراسیون، یعنی اندازه‌گیری و صحت وسیله اندازه‌گیری در مطابقت با مرجع تأییدشده و تنظیم دستگاه کف کار جهت کشت دو ردیفه سورگوم با میزان ۲۰ کیلوگرم بذر در هکتار صورت گرفته است.

سرپرست جهاد کشاورزی جهرم گفت: سورگوم پنجمین محصولی است که بعد از گندم، جو، ذرت و برنج در کشور در سطح وسیع کشت می‌شود.

او گفت: سورگوم دانه‌ای به دلیل مصرف آب کمتر نسبت به ذرت، مقاومت به شوری و دوره رشد ۱۰۰ تا ۱۲۰ روزه از اولویت‌های الگوی کشت و توسعه پایدار در سطح شهرستان است.

به گفته زمانی، سورگوم دانه‌ای به موازات مصارف جو و ذرت است و از آن به عنوان غذای انسان و برای تهیه خوراک دام و طیور و همچنین در صنایع نشاسته و الکل‌سازی استفاده می‌شود.

او گفت: پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، الیاف خام، فسفر و ماده خشک مشابه سایر غلات از دیگر موارد مصارف این دانه است، بیشترین سطح زیر کشت سورگوم در دنیا به نوع سورگوم دانه‌ای است و در وهله اول بعنوان یک غله مطرح است، ولی به علت کمبود علوفه سبز در ایران نوع علوفه‌ای آن در اولویت تولید قرار گرفته است.

سورگوم دانه‌ای به شتر گیاهان زراعی مشهور است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار