احمد موقری روز شنبه در جلسه بررسی تدابیر لازم برای مدیریت پسماندهای پزشکی گفت: در این زمینه دستگاههای نظارتی باید بیش از پیش فعال شده و مراجع مربوطه باید پاسخگوی اقدامات و عملکرد خود باشند، چراکه بی توجهی به این موضوع مهم میتواند سلامت کل جامعه را به خطر اندازد.
به گفته وی بی خطرسازی پسماندهای پزشکی را از ضرورتها و ماموریتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز درمانی و بهداشتی دولتی و غیردولتی لازم و رعایت مفاد قانونی در این زمینه ضروری است و دستگاه قضائی به عنوان حافظ و پاسدار حقوق عامه در این رابطه وارد عمل میشود.
موقری می گوید برخی مشکلات در حوزه جمع آوری و دفن اصولی و بهداشتی پسماندهای بیمارستانی و پزشکی در کلانشهر تبریز وجود دارد که بر مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی تاکید میشود و مراجع نظارتی باید در خصوص مراکز درمانی که به بی خطرسازی پسماندهای پزشکی اقدام نمیکنند، پاسخگو باشند.
وی می گوید در صدور گواهی فوت توسط پزشکی قانونی آذربایجان شرقی باید سرعت گیرد و به دلیل تاخیر در صدور گواهیهای فوت، بسیاری از خانوادهها با مشکلات عدیده موجه شده و از این روند ابراز نارضایتی کرده اند.
در این جلسه مقرر شد به منظور تکریم خانواده متوفیان در صدور جواز دفن در روزهای تعطیل از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز تسریع شده و پزشکی قانونی نیز در خصوص کوتاه کردن روند انتقال اجساد به پزشکی قانونی، ادامه و استمرار استقرار دادپزشکان در بیمارستانها و مراکز درمانی تمهیدات و تدابیر لازم را اتخاذ کند.
همچنین مقرر شد مراجع نظارتی نسبت به ارسال لیست مراکز درمانی که از انعقاد قرارداد با شرکتهای مجاز بی خطرسازی و امحای پسماندهای پزشکی امتناع میکنند و منوط کردن تمدید پروانه مراکز درمانی و تشخیصی خصوصی به انعقاد قرارداد با شرکتهای مذکور، اقدام کنند.