علی عباسی کسانی گفت: در پی مراجعه تعدادی از شهروندان اسلامآباد غرب به پلیس فتا این شهرستان مبنى بر اینکه شخصی با ورود غیرمجاز بهحساب کاربری اینستاگرام ایشان بهتمامی مخاطبین به بهانههای متفاوت همچون خرابی خودرو مریض شدن فرزند، درخواست کمک مالی فوری اقدام به کلاهبرداری کرده است، لذا موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
به گفته رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه کارشناسان این پلیس در گفتگو با شکات در خصوص نحوه نفوذ به اکانت متوجه شدند این افراد برای افزایش فالوور اطلاعات حساب اینستاگرام خود را سایتی ناشناس که در شبکههای اجتماعی تبلیغشده بود ثبت که این سایت فیشینگ بوده و بهمحض ثبت اطلاعات ورود، مجرمین بهتمامی اطلاعات اکانت شبکه اجتماعی مذکور دسترسی پیداکردهاند.
با اقدامات شبانهروزی کارشناسان پلیس فتا شهرستان اسلامآباد غرب و ردیابی سرنخهای دیجیتال مجرمانه، درنهایت هویت متهمین که دو نوجوان بودند شناسایی و با هماهنگی قضایی، دریکی از محلات این شهرستان دستگیر و به همراه تجهیزات هوشمندی که با آنها مرتکب جرم میشدند به پلیس فتا دلالت گردیدند.
این نوجوانان در ابتدا منکر هرگونه ارتکاب جرم شده، اما با مشاهده مستندات و مدارک گردآوریشده پلیس، بهناچار لب به اعتراف گشوده و اعلام داشت که از سال ۱۳۹۹ اقدام به یادگیری فیشینگ نموده که در این رابطه، اقدام به هک حسابهای کاربری اینستاگرام با روش افزایش فالوور، ارسال لینکهای فیشینگ سامانه ثنا، دیوار و ... باهدف اخاذیهای سایبری و کلاهبرداری کردهاند.
سرهنگ کسانی گفت: اطلاعات حسابهای کاربری خود در سایت و یا برنامههای ناشناس وارد نکنید و در صورت دریافت پیام نیاز به کمک مالی قبل از واریز وجه بهحساب افراد در خصوص هویت اصلی صاحب صفحه؛ اطلاعات کسب کرده و با برقراری تماس تلفنی از جزئیات آن مطلع شوید همچنین در صورت دریافت پیامک از منابع نامعتبر و ناشناس خصوصاً دارای لینک، به آنها هیچ توجهی نکرده و از ورود به اینگونه لینکها خودداری نموده و توجه داشته باشند که هیچیک از سازمانهای دولتی و رسمی نظیر قوه قضاییه برای ارسال پیامک به شهروندان از شمارههای شخصی استفاده نمیکنند .