سیدعلی مشکات گفت:علیرغم درک شرایط و دغدغه مندی مردم شهرستان بابت جلوگیری از حفاری غیرمجاز و داشتن کمترین تعداد چاه غیرمجاز استان، بیش از ۴۰ مورد فروچاله و همچنین نشست زمین در این شهرستان ایجاد شده.
رییس اداره منابع آب شهرستان ابرکوه گفت: برداشت غیرمجاز و بی رویه آب علاوه بر افزایش عمق سفره و ایجاد فروچاله ها، باعث کاهش حجم آب شیرین و شوری منابع آبی شده و آبدهی بیشتر چاهها نسبت به گذشته کم و روز به روز نیز کمتر میشود.
مشکات با بیان اینکه مهمترین اصل برای پایداری منابع آبی این شهرستان به صفر رساندن افت سفرههای زیرزمینی است، گفت: با توجه به کاهش بارندگی سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، تداوم حدود ۲۶ سال پدیده خشکسالی و افت سطح آبهای زیرزمینی، لازم است که کشاورزان و بهره برداران به دلیل بحرانی بودن وضعیت منابع آبی این شهرستان، برداشت آب را بیشتر مدیریت کرده و با روی آوردن به روشهای نوین در مدیریت مصرف سهیم باشند.
او کشت محصولات پرآبخواه و آبیاری غرقابی در مزارع و باغها را برخلاف الگوی کشت برشمرد و گفت: این روشهای کشت در این بحران بی آبی به هیچ وجه توجیه پذیر نیست و آنچه تاکنون به سفرههای آب زیرزمینی خسارت وارد کرده به سختی قابل جبران است.
رییس اداره منابع آب ابرکوه با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص حفاظت از منابع آب زیرزمینی و اجرای طرح خاموشی چاههای کشاورزی و طرح تحویل حجمی گفت: با همراهی کشاورزان و مسئولین شهرستان حدود ۹۹ درصد چاههای کشاورزی برقی مجهز به کنتور هوشمند شده اند.
به گفته این مسئول طرح تحویل حجمی آب و نصب ابزار اندازه گیری بر روی همه چاهها در چارچوب برنامه سازگاری با کم آبی نیز در حال اجراست و امیدواریم تا چندسال دیگر بتوانیم افت سفرههای زیرزمینی را به صفر برسانیم.