عبدالعلی جلیلیان گفت : خوشبختانه بارشهای خوب بهاری زمینه استقرار پوشش گیاهی غنی و زادآوری طبیعی جنگلهای زاگرس را فراهم کرده است.
به گفته رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزایش پوشش گونههای مرتعی در پی بارندگیهای خوب بهار امسال هم باعث کاهش فشار بر اکوسیستم شده، چون در شرایطی که پوشش غنی داشته باشیم دیگر چرای دام در مناطق جنگلی را نخواهیم داشت که این موضوع در دور شدن جنگلها از تنش خشکی اثرگذار است.
خشکیدگی و زوال بلوط یکی از مهمترین معضلاتی است که در سالهای اخیر جنگلهای زاگرس را تهدید میکند، اگرچه با بارندگیهای خوب بهار امسال جنگلهای زاگرس تا حد قابل قبولی از تنش خشکی دور شده اند، اما در صورت تداوم خشکسالی در سال آینده، جنگلهای بلوط دوباره گرفتار خشکیدگی خواهند شد.
جنگلهای زاگرس تا سه سال تحمل تنش خشکی و کمآبی را دارند، هم اکنون جنگلهای زاگرس در حال استفاده از اندوختههای سالهای قبل بوده و تحت تاثیر خشکسالی و کمبود بارشها وارد فاز خسارتزایی نشدهاند، اما اگر در سال آینده بازهم خشکسالی را داشته باشیم، قطعا درختان بلوط وارد فاز خسارتزایی ناشی از خشکیدگی خواهند شد.
جنگلهای بلوط زاگرس در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ در اثر تغییرات اقلیمی و خشکسالی در معرض خشکیدگی قرار داشتند، باوجودی که پدیده خشکیدگی جنگلهای زاگرس از سال ۱۳۹۰ به صورت جدی وجود داشت و تا سال ۱۳۹۳ هم ادامه داشت، اما در نهایت در سال ۱۳۹۴ متوقف شد و تاکنون موردی از خشکیدگی در جنگلهای بلوط استان را نداشتهایم.
در آن سالها ۱۷۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه با درجات مختلف گرفتار خشکیدگی بلوط شده بودند که همه این سطوح دوباره در معرض خشکیدگی هستند.
با پایشهای صورت گرفته خبری از "پروانه برگخوار" در جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه نیست .