رئیس مجلس در پیامی به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات:

اجازه ندهیم سرمایه‌ ملت، در مراکز تحقیقاتی اروپایی و آمریکایی به تاراج روند

محمدباقر قالیباف گفت: هرگونه سیاست‌ورزی، مقررات‌گذاری و سامان‌دهی فضای فناوری اطلاعات بایستی با خواست و ارادهٔ قاطبهٔ مردم هم‌سو و هم‌گام باشد.

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، طی پیامی خطاب به جوانان خلاق حوزۀ فناوری اطلاعات به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات گفت: باور دارم که «فضای مجازی» در حال حاضر به یکی از فضا‌های مهم زیست اجتماعی، تعامل فرهنگی و کارآفرینی و اشتغال تبدیل شده است. از این‌رو هرگونه سیاست‌ورزی، مقررات‌گذاری و سامان‌دهی این فضا از سوی حاکمیت بایستی با خواست و ارادهٔ قاطبهٔ مردم هم‌سو و هم‌گام باشد تا مصالح همهٔ ذی‌نفعان، توامان تأمین گردد.

متن پیام قالیباف به شرح ذیل است:

«صمیمانه‌ترین سلام و درود خود را به تمامی خواهران و برادران جوان، پرتلاش، پرانگیزه و نخبۀ کشور در حوزۀ فناوری اطلاعات می‌فرستم و با افتخار از این فرصت، برای بیان اقداماتی که در راه اعتلای ایران عزیزمان ضروری می‌دانم، استفاده می‌کنم.

سخت است که در عصر حاضر، از اقتصاد، فرهنگ، رفاه، جامعه و سیاست صحبت کنیم و نقش و تأثیر بی‌بدیل فنّاوری اطلاعات را در آن‌ها نادیده بگیریم.

اگر در هر کدام از این بخش‌ها کارآمدی وجود دارد، اصلی‌ترین دلیل آن، کاربست رویکرد‌ها و ابزار‌های فنّاوری اطلاعات در حکمرانی است و اگر خلل و نقصانی هست، ردپای کم‌توجهی و غفلت از حضور و بکارگیری فنّاوری اطلاعات را در آن عرصه مشاهده می‌کنیم.

امروزه فناوری اطلاعات، به عرصۀ گسترده‌ای که ساحت‌های مختلفی از شئون زندگی فردی و اجتماعی آحاد جامعه را در بر می‌گیرد تبدیل شده و استفاده از ابزار‌ها و راه‌کار‌های فناورانه، جزء لاینفکی از سبک زندگی امروزه جوامع بشری شده و قطعاً با استفادۀ صحیح از راه‌کار‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، می‌توان راه طولانی توسعه را کوتاه کرد.

چنان‌که بار‌ها به این نکته اشاره کرده‌ام و مجدداً در این فرصت بدان تأکید می‌کنم؛ تحول در حکمرانی و توسعهٔ اصول و مؤلفه‌های آن از جمله «هوشمندسازی»، «شفاف‌سازی»، «مردمی‌سازی» و «کارآمدسازی» برای نیل به «حکمرانی خوب»، پایهٔ ارتقاء و سرعت گرفتن پیشرفت کشور و کلید رشد و توسعهٔ همه‌جانبه است، این همه جز با الکترونیکی شدن دولت و تلاش‌ها، اقدامات و نوآوری‌های فعّالان این حوزه برای نیل به اهداف و پیاده‌سازی خدمات «دولت الکترونیک» حاصل نمی‌شود.

حل مشکلات امروز کشور، خصوصاً در عرصه اقتصاد وابسته به فنّاوری اطلاعات و حضور پای‌کار دانشمندان و فعّالان این حوزه است، چرا که این حوزه از فناوری‌های روزگار ما، به‌عنوان عامل تحرّک و پیشران سایر حوزه‌ها شناخته می‌شود.

اما این موتور قدرتمند هنوز در کشور ما، منشأ ایجاد تحول چشمگیر در بخش تجارت و اقتصاد و کاهش هزینه‌های بخش تولید عمل نکرده و دستیابی به این مهم را در پرتو فضاسازی مناسب برای حضور فعّالانه بخش خصوصی و هدایت مراکز تحقیقاتی، علمی و دانشگاه‌های کشور با رویکرد کاربردی کردن دستاورد‌های علمی ـ پژوهشی، قابل تحقق می‌دانم، به آن شرط که دولت در جایگاه سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری و تثبیت راه‌کار‌های حفظ نیرو‌های کارآمد و متخصص، نقش‌آفرینی کند و فرصت را برای این جامعۀ تخصصی ارزشمند، بیش از پیش فراهم سازد.

موضوع بسیار مهم دیگر، بحث امنیت زیرساخت‌ها، سامانه‌ها و پایگاه‌های داده‌ای به عنوان دارائی‌ها و سرمایه‌های ارزشمند کشور است که در ایام اخیر، برخی از آن‌ها مورد هجمهٔ دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته.

از این رو، توجه به امن‌سازی زیرساخت‌ها و خدمات مبتنی بر فنّاوری اطلاعات، خصوصاً تسریع در تکمیل و راه‌اندازی «شبکهٔ ملی اطلاعات» از جمله انتظارات مهم از دستگاه‌های اجرایی کشور، خصوصاً وزارت ارتباطات و فنّاوری اطلاعات به عنوان معمار این شبکه و بخش خصوصی به عنوان مجری و تأمین‌کنندهٔ زیرساخت، خدمات و محتوای آن است.

به جدّ معتقدم که مزیت ما در حوزهٔ فنّاوری اطلاعات کشور، جوانان و دانشمندان فعّال این حوزه است. حضور آنان را باید قدر دانست و از دانش و مهارت آنان بهره برد و اجازه نداد سرمایه‌هایی را که به بهای گزاف برای این ملت ذخیره شده‌اند، شرکت‌ها، سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی اروپایی و آمریکائی به تاراج برند. از این‌رو، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزهٔ فنّاوری اطلاعات و توسعهٔ همکاری مراکز تولیدی و صنعتی با مراکز دانشگاهی ارائه‌کننده رشته‌های مربوط به فنّاوری اطلاعات بایستی با جدیت مورد توجه و توسعه قرار گیرد.

این‌جانب به عنوان نمایندهٔ مردم و رئیس مجلس شورای اسلامی، باور دارم که «فضای مجازی» در حال حاضر به یکی از فضا‌های مهم زیست اجتماعی، تعامل فرهنگی و کارآفرینی و اشتغال تبدیل شده است. از این‌رو هرگونه سیاست‌ورزی، مقررات‌گذاری و سامان‌دهی این فضا از سوی حاکمیت بایستی با خواست و ارادهٔ قاطبهٔ مردم هم‌سو و هم‌گام باشد تا مصالح همهٔ ذی‌نفعان، توامان تأمین گردد.

مجلس شورای اسلامی با قریب به دو سال بررسی‌های کارشناسی و جلسه با متخصصان و کارآفرینان حوزۀ دانش‌بنیان، سال گذشته قانون جهش تولید دانش‌بنیان را به تصویب رساند تا با در نظر گرفتن بودجۀ ۱۱ هزار میلیارد تومانی در سال جاری و با رفع موانع پیش روی خلق و توسعۀ این کسب‌وکارها، خدمتی تاریخ‌ساز به زیست‌بوم فناوری کشور ارائه شده باشد؛ در این قانون، کمک به استارتاپ‌ها و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین فراهم کردن زمینۀ فعالیت نخبگان در کشور به تصویب رسیده است.

در این قانون، حمایت‌هایی نظیر تسریع در پرداخت تعهدات مالی معوق دستگاه‌های اجرائی به شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش سرمایۀ صندوق نوآوری و شکوفایی و توسعۀ فعالیت بانک‌ها در این حوزه، واگذاری دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرائی به شرکت‌های دانش‌بنیان و تخصیص فضای مازاد دستگاه‌های اجرائی به استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، خرید خارج از فرآیند قانون مناقصات محصولات دانش‌بنیان در مواردی که برای اولین بار در کشور ساخته شده‌اند و همچنین مشوق‌های مالیاتی لازم پیش‌بینی شده است و رسیدگی به اختلافاتِ مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان در شعب تخصصی دادگاه‌ها با راهبری قوۀ قضائیه نیز به تصویب رسیده است.

با توجه به اهتمام ویژۀ دولت محترم بر محقق ساختن تمامی بند‌های این قانون، امیدوارم در آینده‌ای نزدیک شاهد دستیابی به اهداف این قانون، در کشور باشیم.

مجلس شورای اسلامی و نمایندگان پرتلاش این دوره نیز، با درک اهمیت این حوزۀ اثرگذار، آمادگی دارند تا با تصویب قوانین مترقی و رفع موانعی که با اصلاح در قوانین جاری کشور امکان‌پذیر است، زمینۀ رشد بالنده و دستیابی به قله‌های پیشرفت در این عرصه را فراهم سازند.

من به همۀ شما فعّالان جوان، خلاق و توانمند عرصۀ فناوری عرض می‌کنم، ما همۀ توان خود را برای زمینه‌سازی فعالیت مؤثر شما به‌کار گرفته‌ایم و به‌کار خواهیم گرفت، اکنون نوبت شما است که با جدیت و تلاش، همۀ ظرفیت بالای خود را به‌کار گیرید تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کرده و پیشرفت ایران عزیزمان را شاهد باشیم. ایران قوی را شما جوانان می‌توانید بسازید و وظیفۀ ما مسئولان صرفاً، هموار کردن مسیر فعالیت شما است. ما را نیز در کنار خود ببینید.

با یادبود و بزرگ‌داشت دانشمند بزرگ ایرانی، ابوجعفر محمدبن موسی خوارزمی، «روز ملی فنّاوری اطلاعات» را به دانشمندان، فعالان و کارشناسان فنّاوری اطلاعات و ارتباطات کشور تبریک می‌گویم و از خداوند متعال برای تمامی شما عزیزان، توفیق خدمت پرثمر و مستمر در راه اعتلای ایران عزیزمان را مسئلت دارم.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۳ تير ۱۴۰۱
سرمایه مملکت خیلی چیزا می تونه باشه که متاسفانه در راه رسیدن به مقاصد کم ارزش وغلبه بر دشمن خیالی به هدر میرود همون بهتر که جوانان کشور برن خارج از کشور واونجا به بشریت خدمت کنند وانشااله در شرایط بهتر برگردن ومملکت رو بسازن.
Pakistan
ناشناس
۰۹:۰۶ ۲۳ تير ۱۴۰۱
با قدرت به کارت ادامه بده قهرمان، سردار دلها،شما جای خالی حاج قاسمو پر کردی،خدمات شما بزرگ مرد در تاریخ خواهد ماند،پیروز باشی برادر...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۰ ۲۳ تير ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر منافق
مرگ بر طرفدارنشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۲۲ تير ۱۴۰۱
باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۲ تير ۱۴۰۱
واقعا؟
شمادلسوز سرمایهای ملتین؟
البته استثنا قاعل بشین برای اقازادها واختلاس گران عزیز اونا اشکال تداره ببرن دارایی این کشور وملت رابه اروپا وامریکا
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۱۶ ۲۲ تير ۱۴۰۱
قالی باف حنات دیگه رنگی نداره
راستی از سیسمونی گیت چه خبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۲ تير ۱۴۰۱
در مورد سیسمونی نظری نداری؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
گنه مرد در بلخ آهنگری
به شوشتر زدند گردن مسگری
اسم شمارا چی باید گذاشت؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۳ تير ۱۴۰۱
ناشناس 6 49
لطفا ببند
Italy
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۲ تير ۱۴۰۱
اینا همش حرف مفته.. قطعا همه کسایی که رفتن با میل شخصییه خودشون رفتن.. هیچکس هم کسی رو به تاراج نگرفته.. شما برید ببینید مشکلتون چیه که همه با میل شخصیشون میرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۲ تير ۱۴۰۱
حتی سیسمونی در ترکیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۲ تير ۱۴۰۱
رژیم صهیونیستی دشمن قسم خورده ما است و تا اسرائیل را از بین نبریم ارام نمی گیریم مرگ بر اسرائیل به واقعیت می پیوندد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۲ ۲۳ تير ۱۴۰۱
برو تا بعدیش بیاد
Iran (Islamic Republic of)
معلومه که شکمت سیره
۰۸:۰۳ ۲۳ تير ۱۴۰۱
تو فقط به دیسلایک ها نگاه کن همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۲ تير ۱۴۰۱
اما پول خدوشون برای سیمونی باید بره خارج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۲ تير ۱۴۰۱
سیسمونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۲۳ تير ۱۴۰۱
درست بنویس بی سواد
خودشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۳ تير ۱۴۰۱
سواد داشتن به این نیست به فهم کم شماهاست که حتی پذیرای حرف حق هم نیستید وقتی مسولی خودش اهل عمل نیست و فقط شعار میده و دنبال فریب افکار عمومی است چه باید کرد؟؟؟!!!
افسوس
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۱:۱۲ ۲۲ تير ۱۴۰۱
سلام ،

یک موسسه تاسیس می کنیم
به نام پرفسور مریم میرزاخانی ،
برای به نتیجه رسیدن ایده های نخبگان ایرانی خارج از کشور
سرمایه گذاری کند ،
در مرحله اول هدف بی نیاز شدن از خارج و
در مرحله دوم‌خرید طرح ها ،

مثل نهاد سعدی در زبان فارسی .
Iran (Islamic Republic of)
رای دادگاه کره ای
۲۱:۰۲ ۲۲ تير ۱۴۰۱
جامعه جهانی دیگه نمی تونه بما حق نده با همه تبلیغات صهیونیستی که بر علیه ما میشه چند سال صبر حالا وقتش شده کشتی های کره جنوبی در تنگه هرمز توقیف بشن با رای دادگاه ایران
آخرین اخبار