تقی خانی دبیر انجمن همیاران و پاکسازان طبیعت شهرستان اقلید گفت: مدرس و تسهیل گر این انجمن به منظور اطلاع از تعارض به وجود آمده به چندین باغ از حاشیه روستای بکان سرکشی کرده و از نزدیک با جوامع محلی صحبت کرد و پس از آن در روستا آموزش چهره به چهره انجام شد.
او گفت: اسلامی یکی از فعالان محیط زیست در این دیدارها بر اهمیت حفظ حیات وحش منطقه خصوصا خرس قهوهای تاکید کرد.
تقی خانی به عنوان مدرس انجمن در خصوص تعارض بین انسان و حیات وحش توضیحاتی ارائه داده و در مورد راه کارهای دور کردن خرس قهوهای از باغات و مزارع تبادل نظر شد.
مدرس انجمن با تاکید بر ارائه خدمات بیمه، آموزش جوامع محلی و شیوههای مداخلهای برای کاهش تعارض گفت: این اقدامات به علت نبود بودجه به طور مطلوب انجام نمیشود.
او گفت: باید به آموزش جامعه محلی توجه ویژه کرد چرا که ما آموزش را اولین گام در حفظ حیات وحش میدانیم، چون جامعه محلی هر روز با طبیعت و حیات وحش در ارتباط است، اما متاسفانه به اندازه کافی به آن پرداخته نشده است و آموزشهای کلی را با کمک نهادهایی مانند سازمان ملل و سازمان محیط زیست و سمنهایی که توانایی دارند باید تداوم داشته باشد.
تقی خانی کقت: کم کم به فصل پاییز نزدیک میشویم و خرسها در این زمان به غذای بیشتری احتیاج دارند و ممکن است برای تغذیه از میوه به باغات حاشیه روستا مراجعه کنند و بی شک از نظر اخلاقی و آموزههای دینی نباید به حیات وحش آسیبی برسانیم.
مدیر انجمن همیاران و پاکسازان طبیعت در خصوص مواجهه با خرس گفت: از مقابل هیچ حیوان وحشی مانند خرس فرار نکنید، چون فرار کردن، حیوان را به تعقیب تشویق میکنند، بایستید، اما به چشم حیوان خیره نشوید، چون تماس چشمی را به عنوان تهدید و زور آزمایی تلقی میکند، در صورت امکان داد و بیداد و دستانتان را باز کنید و خود را بزرگتر و قویتر نشان بدهید، این کار همان تکنیکی است که حیوانات در مواجهه با هم به کار میگیرند.
در پایان برنامه با توجه به ارائه پیشنهادات و صحبتهای انجام شده قرار شد اهالی روستای بکان با همکاری انجمن و محیط زیست ۴ آبشخور در مسیر حرکت خرسهای قهوهای بسازند زیرا با توجه به خشکسالی شدید، خرسها برای نوشیدن آب به باغات اطراف روستا میآیند که باعث خسارت به باغات میشوند.
منطقه بکان در محدوده جغرافیایی بین مرز شهرستانهای اقلید و مرودشت واقع شده است.