دراین پیام آمده است، تربت جام درفراز نای تاریخ، مهد مردان و زنان بزرگی بوده که درعرصههای گوناگون علم، عرفان، هنر و ادب سرآمد و مایه افتخار و مباهات تمامی ایرانیان بوده و این سرزمین که از آن به عنوان شهروحدت شیعه و سنی نیز یاد میشود موطن" شیخ احمد جام" عارف و شاعر نامدارقرن پنجم و ششم هجری است.
عارف بزرگی که رشحات ناب عرفانی و قلمی او با گذشت هزار سال همچنان تشنگان معرفت و جویندگان طریق دانایی راسیراب میکند.
میراث عرفانی و ادبی و به جا مانده از این بزرگ مرد عرصه شناخت چنان درخشان و پرمایه است که نمیتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
آثاری از قبیل انس التائبین و صراط الله المبین، دیوان اشعارمنسوب به احمد جام روضه المذبین وحنه المشتاقین، سراج السائرین، رساله قندیه، بحارالحقیقه و مفتاح النجات که هر یک جدا از اعتبار و ارزش بسزا در شناخت عقاید متصوفه و اهل عرفان از منظر پارسی نویسی چشم اندازها نیز سند و یادگارهایی گران بها از نخستین زرنگاران ادب پارسی است.
آنچه در حالات و آنات شیخ احمد جام وجود داشته و این شهر را به واسطه آن زبانزد خاص و عام کرده است احترام به اقتضائات همزیستی مذهبی است.
خلق و خوی برادری میان اهل سنت و شیعیان که پس از شیخ احمد جام درخاندان او نیز تا به امروز وجود دارد تربت جام را تجلی گاه وحدت اهل تسنن و تشیع نموده است.
بی تردید نکوداشت این عارف بزرگ فرصت ارزندهای است تا از نگرش و دانش او که نیاز دنیای امروز است به نحو شایسته بهره بجوییم آنچه امروز بر ذمه دانش پژوهان و ادب دوستان قرار دارد پژوهشهای در خور و مستقل در باره اندیشههای اصیل شیخ جام با در نظر گرفتن" انصاف علمی "و بررسی جایگاه شیخ جام در ادب و عرفان و معرفی شخصیت تاثیرگذار اوست که جریان معرفت عمومی را تقویت میکند و چراغی فراروی جویندگان مسیر ادب و معرفت میافروزد.
از تلاشهای دست اندرکاران همایش بین المللی هزاره شیخ احمد جام صمیمانه قدردانی نموده و مراتب سپاس خود را به همه بزرگوارانی که با شرکت در این نشست وزین علمی و ادبی به معرفی هرچه بهتر ابعاد شخصیتی و علمی آن عارف و ادیب بزرگ و دیگر مفاخر تربت جام کمک شایستهای میکنند ابراز میکنم.