آرزو کاوهای رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی علوم پزشکی استان همدان گفت:برنامه آموزشی برای توجیه کارکنان آغاز شده و این طرح از اول مرداد در استان اجرا میشود.
او گفت: گروه هدف این برنامه همه کودکان ۲ تا ۵ سال شهری و روستایی هستند و نوع مکمل به شکل کپسول ژلهای ۲۰۰ هزار واحد بین المللی است که در همه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت ارائه میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی علوم پزشکی استان همدان گفت: بعد از شستشو و ضد عفونی کردن دستها و قیچی کردن سر کپسول با قیچی تمیز، محتویات آن توسط پرسنل شبکه بهداشت در ته گلوی کودک چکانده شود.
کاوهای گفت: این مکمل، ویتامین "آ" مورد نیاز کودکان را برای ۶ ماه تامین میکند بنابراین برنامه مکمل یاری هر ۶ ماه یکبار تکرار میشود.
ویتامین "آ" یکی از مواد مغذی و مهمی است که نقش اساسی در سلامت ارگانهای بدن ایفا میکند و کمبود این ویتامین به عنوان یکی از مهمترین مشکلات تغذیهای در کشورهای در حال توسعه شناخته شده است.
او گفت: ویتامین آ یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم و عملکرد بدن از جمله تنظیم سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماریهای ویروسی شامل اسهال و بیماریهای گوارشی، بیماریهای تنفسی، کووید ۱۹ و سرخک دارد.
تقویت سیستم بینایی، خونسازی و رشد و تکامل استخوانها از دیگر مزیتهای مصرف ویتامین "آ" است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره منابع غذایی ویتامین آ گفت: این ویتامین در منابع و غذاهای گیاهی و حیوانی وجود دارد و منابع گیاهی این ویتامین شامل سبزیجات زرد و نارنجی نظیر کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، میوههای زرد و نارنجی رنگ از جمله زرد آلو، طالبی، انبه، آلو و موز، سبزیجات سبز رنگ شامل جعفری، برگهای سبز کاهو و برگ چغندر و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای قرمز است.
از منابع حیوانی این ویتامین میتوان به جگر، قلوه، شیر پرچرب، خامه، کره و زرده تخم مرغ اشاره کرد.
کاوهای درباره موارد منع مصرف نیز گفت: کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی، کودکانی که به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ دچار مشکلات تنفسی شده و قادر به تغذیه از راه دهان نیستند به هیچ عنوان از مگا دُز ویتامین آ نباید استفاده کنند.