در این همایش «عزت الله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار است به صورت مجازی سخنرانی کند.
استاندار کرمانشاه به تعدد آثار تاریخی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه برخی کشورها حتی از داشتن یکی از این آثار بی بهره هستند، متاسفانه آثار تاریخی ما به حال خود رها شده است.
بهمن امیری مقدم گفت: در این استان ۴۲۰۰ اثز تاریخی وجود دارد که ۲۲۰۰ مورد آن تاکنون به ثبت ملی رسیده و ظرفیت بسیار خوبی برای استان محسوب میشود.
منطقه اورامانات کرمانشاه نمونهای از ظرفیتهای بالای گردشگری در این استان است اورامانات منطقهای بسیار فرهنگی است که دارای مردمانی فوق العاده میهمان نواز، شجاع و خونگرم است و امروز به عنوان یک منطقه ثبت جهانی شده در کشور مطرح میباشد.
علیرغم اینکه در برخی از مناطق مختلف دنیا مردم از فرهنگ اصیل خود فاصله گرفته اند، اما مردم اورامانات اصالت خود را حفظ کرده اند.
میزان اختلافات و درگیریها بین مردم در این منطقه بسیار پایین است، زمانی که گردشگران به این منطقه میآیند، رفتار خوب مردم اورامانات مورد توجه آنها قرار میگیرد.
کرمانشاه با چنین ظرفیتهایی باید تبدیل به مقصد گردشگری کشور شود، چراکه آثار تاریخی فراوان، آب و هوایی چهار فصل، آثار طبیعی و تمدن زیادی داریم.
سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : این همایش در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه رازی برگزار میشود، بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی هورامان ارسال شده که اتفاقی کمنظیر دانست.
محمدنبی احمدی برگزاری این همایش بین المللی را از جهات اقتصادی، گردشگری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی یک رویداد و ظرفیتی بسیار مهم برای استان دانست و گفت : پیش نشستهای متعدد طی چند ماه اخیر با موضوع هورامان در دانشگاه رازی برگزار شد و تمام تلاش ما برگزاری همایشی در شان هورامان و استان کرمانشاه است.
دانشگاه رازی به جهت احساس مسوولیت و تکلیفی که در قبال استان بر خود میداند، در این زمینه ورود کرد و در این فرصت محدود نیز تلاشهای ستودنی عوامل علمی و اجرایی همایش بودهایم.
رویداد بزرگ هورامان فرصتی برای توسعه استان در ابعاد مختلف است در دوران جنگ تحمیلی و روزگاری که استانهای دیگر با دلار یک صدم قیمت فعلی مشغول تقویت و توسعه زیرساختهای خود بودند، کرمانشاه درگیر جنگ و تبعات ناشی از آن بود و در شرایط فعلی نیز دانشگاه رازی به سبب احساس تکلیف خود برای کمک به توسعه همهجانبه استان برای برگزاری همایش بین المللی هورامان پیشقدم شده و در این راستا همه توان خود را به کار خواهد گرفت.
دبیر علمی همایش بین المللی هورامان نیز با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ نفر میهمان برای حضور در همایش بین المللی هورامان دعوت شده اند، گفت: باتوجه به تأکید سرپرست دانشگاه رازی و با نیّت ایجاد خاطرهای خوش در ذهن میهمانان هیچ هزینهای بابت ورودی همایش از شرکتکنندگان و نویسندگان مقالات دریافت نمیشود.
نادر نادری گفت: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان یک افتخار بزرگ برای کشور در نظام بینالمللی و برای استان و به طور ویژه برای منطقه هورامان است که بی شک بسترساز توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دیپلماسی خواهد بود.
کرمانشاه بیشترین سهم را در برخورداری از مساحت منطقه هورامان دارد، ۶۰ درصد از منطقه هورامان در استان کرمانشاه، ۳۰ درصد در استان کردستان و ۱۰ درصد در استان حلبچه عراق واقع شده است و طبیعی است که نقش کرمانشاه در بهره برداری از این فرصت کم نظیر، یعنی ثبت جهانی منظر فرهنگی، باید پررنگتر باشد.
دانشگاه رازی به سبب احساس مسوولیت اجتماعی خود در قبال توسعه استان و کمک به مردم محروم منطقه، با همه وجود پای کار آمد تا در برگزاری این همایش بین المللی سهمی ایفا کند، اما دستگاههای اجرایی ذیربط به ویژه میراث فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید نقش آفرینی کنند.
او از برگزاری ۱۸ پیش نشست تخصصی با حضور کارشناسان و سخنرانان بین المللی در ارتباط با همایش بین المللی هورامان توسط دبیرخانه همایش و استقبال بیش از ۲ هزار نفر از این پیش نشستها خبر داد و گفت: برگزاری همایشهای بین المللی اقدامی بسیار حساس و نیازمند زمان مناسب است، اما با تلاش شبانه روزی، کار یک سال را در چهار ماه انجام دادیم.
نادری از پذیرش ۴۰۳ مقاله و چکیده به دبیرخانه همایش بین المللی هورامان خبر داد و گفت: دانشگاه رازی تاکنون هزینههای بسیاری را برای تدارک برگزاری همایش متقبل شده است و امیدواریم به یاری خداوند متعال در فرصت باقی مانده با تلاش دست اندرکاران همایش، شاهد میزبانی شایسته از میهمانان همایش بین المللی هورامان باشیم .