سمینار آموزشی با عنوان نیشکر، گیاهی زیست محیطی، با بررسی چالش‌ها، راهکار‌ها و تعهدات مسئولانه کشت این گیاه در شوشتر برگزار شد.

در این سمینار آموزشی که با همکاری اداره حفاظت محیط زیست شوشتر و شرکت کشت و صنعت کارون ، شمیلی، دکترای تخصصی کشاورزی در رشته زراعت و اصلاح نباتات، به بررسی فواید زیست محیطی کشت نیشکر و چالش‌ها و راهکار‌های برون رفت از مشکلات زیست محیطی زراعت این گیاه استراتژیک پرداخت.

شمیلی گفت:  نقش و اهمیت کشت نیشکر در تثبیت و ترسیب کربن و تولید اکسیژن، نقش این گیاه را در جذب دی اکسید کربن اتمسفری و تولید اکسیژن با توجه به چرخه فتوسنتزی چهارکربنه و تولید زیست توده فراوان بسیار مهم است

او به ارزیابی و مقایسه میزان مصرف کود و سموم در کشت این گیاه در مقابل سایر گیاهان زراعی پرداخت.

شمیلی کاهش خطرات زیست محیطی، افزایش ماده آلی خاک، تولید کمپوست، خوراک دام، سوخت و کاغذ، کاهش آسیب به دستگاه‌های دروگر، حفظ کیفیت محصول و کاهش رشد علف‌های هرز را از مزایای عمده برداشت سبز نیشکر برشمرد و با اشاره به مشکلات و محدودیت‌های برداشت سبز در کشت و صنعت این گیاه در خوزستان، راهکار‌ها و راه حل‌های عملی در کاهش و غلبه بر این مشکلات را بیان و سوزاندن تراش و شاخ و برگ باقیمانده بر زمین پس از برداشت سبز را به دلیل از بین بردن سرمایه ملی، تخریب شدید خاک و ایجاد آلودگی هوای ناشی از آن عذر بدتر از گناه بیان کرد.

او با توصیف ارزش افزوده بالای کشت نیشکر و تولید صنایع جانبی باارزشی، چون الکل، کاغذ، نئوپان، ام دی اف، خوراک دام، مصارف دارویی ویناس باقیمانده از تولید الکل و حتی استخراج دی اکسید کربن زیستی را از مصادیق توجیه اقتصادی بالای کشت این گیاه در مقابل مصارف آب بیان کرد و بهبود راندمان مصرف آب و استفاده از روش‌های کاهش مصرف آب در طی سال‌های اخیر در کشت و صنعت‌های نیشکر خوزستان را امیدوار کننده دانست.

برچسب ها: محیط زیست ، کشت نیشکر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.