رضا ابهت گفت: با کاهش سن بروز آسیبهای اجتماعی در استان یزد گروه سنی ۱۲ تا ۱۳ سال در معرض آسیبها قرار دارند.
او میگوید: در سالهای گذشته شیب آسیبهای اجتماعی زیاد شده است و این مسئله ضرورت اجرای برنامههای پیشگیرانه را دوچندان کرده است.
به گفته ابهت استان یزد در زمینه طلاق در کشور رتبه ۲۱، و از لحاظ رشد آسیب طلاق هم در رتبه چهارم کشور قرار دارد که این نگران کننده است.
این موضوع در نشست خبری اداره کل بهزیستی استان که به مناسبت چهل و دومین سال تاسیس بهزیستی برگزار شد مطرح گردید.
مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: انواع آسیبهای اجتماعی در استان وجود دارد و بیشترین دغدغه ما در استان بحث خشونت خانگی است که ریشه در اعتیاد دارد که انرژی زیادی از ما میگیرد.
او میگوید: مهاجرین و افراد غیربومی بر ساختار اجتماعی و فرهنگی استان تاثیر بسزایی دارد و حدود ۲۰ درصد مراجعان به بهزیستی در بحث آسیبهای اجتماعی اتباع هستند.
ابهت گفت: ۱۰ درصد مراجعان به بهزیستی در بحث آسیبهای اجتماعی را افراد بومی تشکیل میدهند و در مجموع تعداد زیادی از مراجعان بهزیستی به ویژه خدمت گیرندگان بخش اقامتی مربوط به افراد غیربومی استان است.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان یزد برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیازمند اعتبارات بیشتر و همکاری بین بخشی هستیم.
او گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ نفر در استان پشت نوبت پذیرش فرزند به عنوان فرزند خوانده هستند.
ابهت میگوید: سالانه حدود ۴۰ فرزند به خانوادههای متقاضی در استان واگذار میشود، و برخی افراد حدود سه تا چهار سال در نوبت هستند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: اولویت بهزیستی توانمندسازی افراد تحت پوشش است و افتخار ما افزایش افراد تحت پوشش نیست بلکه خارج کردن آن از زیر پوشش و توانمند کردن آنها است.
به گفته ابهت خانوادهها از اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم گروه سنی سه تا ۶ سال استقبال نمیکنند و فقط ۳۰ درصد کودکان استان در این طرح غربالگری شدند.
او گفت: تعداد معلولان تحت پوشش این سازمان ۲۹ هزار ۹۹۴ نفر است که شامل افراد جسمی حرکتی، ذهنی، بینایی، شنوایی، گفتاری و بیمار روانی مزمن هستند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد میگوید: تعداد زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست تحت پوشش بهزیستی استان دو هزار و ۵۰۰ نفر است که۱۶۰ کودک در ۱۴ مرکز شبه خانواده این سازمان مورد حمایت قرار دارند.