بر اساس قانون جدید چک، چک‌های صیادی باید در سامانه صیاد ثبت شود. این چک‌های بنفش رنگ و یک‌شکل جایگزین چک‌هایِ معمولی قدیمی شده است.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اعلام کرد از مهم‌ترین مزایا و محاسن چک‌های صیادی این است که دارنده می‌تواند در صورت برگشت زدن و اخذ گواهی عدم امکان پرداخت، بلافاصله اجرائیه علیه صادرکننده بگیرد و مبلغ آن را از تمام حساب‌های صادرکننده در تمام بانک‌های کشور دریافت کند و اموالش را توقیف یا خودش را جلب کند زیرا در قانون جدید، لازم نیست حکم قطعی درباره چک صادر شده باشد.

اگر دارنده‌ حسابِ جاری، چک بلامحل صادر کند دیگر نمی‌تواند برگ چک بعدی را صادر و در سامانه ثبت کند. او حتی دیگر نمی‌تواند در شبکه بانکی افتتاح حساب کند و رفعِ سوء اثر از چک برگشتی منوط به پرداخت وجه آن ظرف مدت ده روز است.

وقتی چک صیادی را دریافت می‌کنید، از ثبت شدنش در سامانه مطمئن باشید. چک صیادی را نمی‌توان در وجه حامل صادر و پشت‌نویسی کرد اما می‌توان در سامانه با ثبت اطلاعات فردی؛ آن را به دیگران انتقال داد.

با ثبت اطلاعات چک‌های صیادی در سامانه، می‌توان از ارتکاب جرائم احتمالی از جمله پولشویی، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت، جعل و یا مفقودی جلوگیری کرد.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۸ تير ۱۴۰۱
کو ؟
کجا؟
همه اینا فقط ۱حرف مفت
الان برا من چک صیادی واس ۲۰روز دادن ک۳/۴وقتش بود
الان ی ماه اسیر مون کردم دادگاهم هی اینجا هی اونجا
صاحب چکم معلوم نیس کجاس!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۲۸ تير ۱۴۰۱
هرچقدر سخت بگیرن عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۲۸ تير ۱۴۰۱
قسمت مبهم این نوع چک عدم ثبت چک توسط صادرکننده چک هست باید تنبیه شدیدتری درصورت عدم ثبت چک درنظر گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
Taha
۲۰:۴۴ ۲۸ تير ۱۴۰۱
خب این همه از فواید چک‌صیادی میگین حالا طرف چک و ثبت نکنه و قصد ثبت آن را هم نداشته باشه اون وقت تکلیف چیه.؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۷:۱۷ ۲۸ تير ۱۴۰۱
اگر دارنده چک به تعهدش عمل نکرد صاحب حساب چکار کنه و بر عکس صاحب کالا جنس تحویل داد صاحب چک ثبت نمیکنه، راهش چیه ، قانون باید جامع باشد نه کیلویی
آخرین اخبار