محمدصادق معتمدیان در یک گفت و گو خبری با اشاره به اجرای برنامه های مختلف برای احیای دریاچه ارومیه در یک دهه گذشته و برنامه های سخت افزاری و نرم افزاری تدوین شده برای نجات آن، وزارتخانه های نیرو ، جهادکشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست را سه دستگاه پرتکلیف در روند احیای این دریاچه دانست و گفت: در بخش سخت افزاری انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه و نیز استفاده از ظرفیت ایجاد سد و تصفیه خانه های فاضلاب برای هدایت پساب بسمت دریاچه کارهای خوبی شکل گرفته که در مراحل نهایی قرار دارد.
او گفت: در سفر اخیر رییس جمهور به آذربایجان غربی و بازدید های میدانی از دریاچه و پروژه های در دست اجرا، خوشبختانه اعتبارات خوبی مصوب شد و با توجه به سرعتی که در پروژه ها ایجاد شده در ماه های آتی شاهد افتتاح و بهره برداری از پروژه های سخت افزاری نیز خواهیم بود.
استاندار آذربایجان غربی لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه و نیز رصد و پایش ورودی و کنترل دبی آب به دریاچه از طریق ایجاد ایستگاه های اندازه گیری بویژه در بحث رصد وضعیت آب های زیرزمینی و آبخوان ها را از جمله وظایف وزارت نیرو برشمرد و گفت: خوشبختانه پیشرفت های خوبی حاصل شده و امیدواریم به زودی با توجه به نگاه ویژه دولت شاهد بهره برداری کامل از این ظرفیت ها باشیم.
معتمدیان تکمیل شبکه های فرعی آبرسانی برای مدیریت منابع آبی و مصارف کشاورزی را نیز از وظایف جهاد کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه دانست و گفت:بخشی از تکالیف نیز از جمله رهاسازی آب به سمت دریاچه از دیگر اقدام های استانی بوده است.
او با بیان اینکه شرایط اقلیمی و آب و هوایی از جمله دلایلی است که باعث شده تا بخشی از تکالیف استانی در احیای درایچه ارومیه اجرایی نگردد گفت: در سال زراعی اخیر به نسبت دوره بلندمدت 15 درصد کاهش نزولات آسمانی داشتیم که معادل 53 میلی متر بارندگی است.
او افزایش دما و توجه به اولویت های آب شرب مردم و نیز تامین معشیت از طریق تامین بخشی از نیاز آبی کشاورزی را از دیگر دلایل به اتمام نرسیدن تکالیف استانی برشمرد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به رویکرد جدی دولت در اتمام سریع پروژه های سخت افزاری، بهره گیری از ظرفیت های مردمی و اقناع سازی را از دیگر برنامه های روند احیای دریاچه ارومیه دانست و گفت: به طور قطع از ظرفیت سمن ها و نهادهای مردمی برای تدوام پروسه تثبیت وضعیت پایدار دریاچه ارومیه استفاده خواهد شد.