بیلتون که در یک شرکت کشاورزی کوچک در مرکز مین، ایالات متحده آمریکا کار میکند، تأکید کرد که این باتریها قدیمی نبوده اند.
بیلتون یافتههای خود را در انجمن توپهای فضایی منتشر کرد که حدود ۶۰۰۰۰ عضو دارد و عکسهایی از باتریهای استفاده شده برای تلفنهای همراه، کنسولهای بازی الکترونیکی و لپتاپهایی که بیشتر از اندازه اصلیشان متورم شدهاند را به اشتراک میگذارند.
او گفت: فکر میکنم در ۱۰ درصد از لپتاپهایی که من با آنها سروکار دارم، این اتفاق میافتد، و من این اتفاق را در تلفنهای همراه نیز دیدهام، اما بسیار کمتر است. باتریهای متورم ممکن است خطرناک باشند، اما این قطعی نیست.
دیوید میتلین، محقق و پروفسور حوزه باتری در دانشگاه تگزاس میگوید: تورم باتری چیز بدی است و نشان دهنده کاهش عملکرد باتری است، اما این بدان معنا نیست که باتری فوراً میسوزد.
با این حال، باتری متورم آسیبهای زیادی دارد، زیرا میتواند به قسمتهای دستگاه مجهز به آن آسیب برساند و منجر به ترک خوردن صفحه نمایش ضعیف موبایل شود.
بنابراین، در صورت مشاهده باتری متورم در دستگاهی در خانه، استفاده از دستگاه را متوقف کرده و دوباره دستگاه را شارژ نکنید.
در مورد علل تورم باتری، این بستگی به گازهای آزاد شده توسط مواد داخل باتری دارد.
دلیل اینکه همه باتریها متورم نمیشوند این است که برخی از آنها مکانیسمهایی دارند که فرآیند تجزیه را به حداقل میرساند. از فرآیند تورم باتری نمیتوان به طور کامل جلوگیری کرد، اما میتوان اقداماتی را برای کاهش خطر تورم باتری به حداقل رساند، مانند عدم گرم شدن دستگاههایی که با این باتری کار میکنند، زیرا گرما تجزیه ماده چسبناک را تسریع میکند و در نتیجه باتری باد میشود.
همچنین باید به سطوح شارژ باتریها توجه کرد و نباید باتری را همیشه به دوشاخه برق متصل کرد، زیرا این امر بر تجزیه ماده چسبناک تأثیر میگذارد و عکس این نیز درست است؛ یعنی باتری یا همیشه در شارژ است یا همیشه خالی که منجر به تورم میشود و برای این کار توصیه میشود در هنگام رسیدن شارژ باتری به ۱۰۰ ٪، آن را از برق جدا کنید و وقتی شارژ به ۱۰ یا ۲۰ ٪ رسید، دوباره آن را شارژ کنید.
منبع: nabd.com