دکتر فرحناز محمدی گفت: هم اکنون بیش از ۴۰ هزار و ۵۰۰ خانوار در سطح استان در حوزه اجتماعی و توانبخشی مستمری بگیر بهزیستی هستند و بیش از ۱۰ هزار پرونده در حوزه اجتماعی داریم که عمده آنها مربوط به زنان سرپرست خانوار است.
محمدی گفت: در حوزه توانبخشی هم بیش از ۴۵ هزار پرونده داریم که بیشترین آنها با ۱۶ هزار پرونده مربوط به معلولین جسمی و حرکتی است. در زمینه شدت معلولیت در حال حاضر ۱۰ درصد پروندهها مربوط به معلولیت خیلی شدید، ۴۰ درصد شدید، ۳۰ درصد متوسط و ۲۰ درصد خفیف است.
محمدی در تشریح خدمات حق پرستاری هم گفت: در حال حاضر ۲۴۷۰ نفر از مددجویان از حق پرستاری استفاده میکنند که از این تعداد ۶۹۵ نفر آنها معلولین ضایعه نخاعی هستند. شش هزار پشت نوبتی در این زمینه داریم که همه این افراد حائز شرایط نیستند، اما به هرحال این تعداد نفر در حال حاضر پشت نوبتی برای دریافت حق پرستاری هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از فعالیت ۲۰ مرکز شبانه روزی توانبخشی در استان خبر داد و افزود: همچنین ۳۴ مرکز روزانه در این زمینه در استان فعال هستند. تعداد مراکز پیشگیری استان هم ۴۰ مرکز است ویک مرکز ماده ۱۶ نیز داریم که متاسفانه ظرفیت آن جوابگوی تعداد معتادان متجاهر استان نیست.
محمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از دو برابرظرفیت از این مکان استفاده میشود و با توجه به تعداد بالای معتادان متجاهر استان نیاز است که مرکز دیگری در استان راه اندازی شود. تا زمانی که توانمندسازی و ایجاداشتغال برای معتادان محقق نشود، چرخه درمان عملا ناقص است و این افراد پس از ترک به دلیل نبود شغل و حمایت لازم دوباره به چرخه اعتیاد برمی گردند.
این مسئول به بخشی از فعالیتهای بهزیستی در حوزه پیشگیری هم اشاره کرد و افزود: در این زمینه هرسال غربالگری شنوایی و بینایی انجام میشود و از همان دوران طفولیت جلوی بسیاری معلولیتها گرفته میشود. تقریبا ۱۰۰ درصد نوزادان استان غربالگری شنوایی میشوند که سال گذشته ۵۴ نوزادی که نیازمند مداخلات کاشت حلزون و استفاده از سمعک بودند شناسایی شدند.
این مسئول گفـت: در بحث بینایی سنجی هم حدود ۸۵ درصد کودکان سه تا شش ساله استان غربالگری میشوند که سال گذشته ۷۶۰۰ کودک نیازمند مداخلات تخصصی چشم پزشکی از میان آنها شناسایی شد و ۴۰ نفر ازاین کودکان تحت اقدامات تخصص چشم پزشکی از جمله جراحی چشم قرار گرفتند.