سعید خطیب زاده مشاور وزیر امور خارجه روز شنبه در شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در مشهد گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسیر به سمت ناامیدی را عوض کرد و دشمنان امروز به خاطر راه سومی که انقلاب جلو راه ملتها گذاشته است ترس دارند.
او افزود: قدرت جمهوری اسلامی ترکیبی از قدرت معنایی و قدرت سخت است و فرهنگ عاشورا قدرت معنایی کشور است.
مشاور وزیر امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با شناخت از ظرفیتهای خود به دنبال تصویر ایران قدرتمند، مقبول، مسئول، خیرخواه و متفاوت از نظام سلطه است و دانشجویان ایرانی خارج از کشور بخش مهمی از قدرت مسئول و مقبول ایران هستند که به وسیله آنها جا به جا کردن مرزهای دانش ممکن است.
خطیب زاده بیان کرد: امروز محور شرق سه پایتخت تهران، مسکو و پکن دارد که محورهای سیاسی، نظامی و اقتصادی هستند و نظام سلطه میخواهد هر سه را بزند.
او تصریح کرد: در نظام بینالمللی امروز که در حال تغییر است میتوانیم و موظف هستیم جایگاه خود را به دست آوریم. نظام بین الملل نظام کنش و واکنش است در رژیم طاغوت همه کارها واکنشی بود و قدرت کنش نداشتیم، اما امروز این گونه نیست. دشمن میخواهد چهره و گفتمان ایران را طوری نشان دهد که بگوید ما نمیتوانیم.
حضور ۶ هزار پژوهشگر ایرانی در خارج از کشور
آیت الله محسن قمی معاون ارتباطات و امور بینالملل دفتر رهبر معظم انقلاب و رئیس شورای سیاستگذاری نهاد رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور هم گفت: در عرصه بینالمللی اتفاقات مهمی رخ داده و آمریکاییها تا میتوانستند فشار وارد کردند، اما این فشار حداکثری به گفته خودشان شکست خورد.
او افزود: آنها در فشار حداکثری خود گفتند نمیگذاریم ایران یک دلار وارد کند و یک بشکه نفت بفروشد، اما هیچ کدام از آنها را نتوانستند انجام دهند و امروز جمهوری اسلامی در ۲۵ کشور کارهای عمرانی و صنعتی در حال اجرا دارد.
وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به عربستان و رژیم صهیونیستی ادامه داد: در این سفر بایدن به هیچ یک از اهداف خود نرسید و فقط هیاهوی تبلیغاتی کردند، اما همزمان با سفر بایدن، چند روز پیش اجلاس سران آستانه به میزبانی تهران برگزار شد که موفق هم بود.
رئیس شورای سیاستگذاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور با بیان این که پیشرفتهای انقلاب اسلامی قابل مقایسه با رژیم طاغوت نیست افزود: در بخشهای مختلف این پیشرفتها گسترده و وسیع و قابل تجلیل است.
قمی بیان کرد: نقش رهبری جمهوری اسلامی ایران در رشد علمی و فناوری برجسته و بیبدیل است و بسیاری از پیشرفتها با حمایتهای مستقیم ایشان صورت گرفته است. از جمله نخستین پارک علم و فناوری به دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب در دهه ۷۰ در اصفهان ایجاد شد. همچنین بنیاد نخبگان با پیگیریهای مستمر ایشان شکل گرفت.
وی ادامه داد: عرصههای سلامت، امنیت و علم و فناوری از امتیازهای مهم جمهوری اسلامی است که دشمنان تلاش میکنند در این سه مورد ما را با مشکل مواجه کنند، اما ما باید این مسیر را حفظ کنیم و سنگرهای علمی را محکم و سنگرهای جدید را فتح کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: ۶ هزار استاد و پژوهشگر و تعداد زیادی دانشجو در خارج از کشور داریم که میشود به وسیله این افراد بهترین و به روزترین فناوریها را شناسایی و به داخل کشور منتقل کرد و اینها به عنوان سربازان کشور این کار را انجام دهند.
دبیر علمی شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان خارج از کشور هم گفت: ۶۵ نفر از دانشجویان در این همایش سه روزه در مشهد شرکت کردهاند.
غلامرضا خواجه سروی افزود: ۴۱ نفر از آسیا، ۲۱ نفر از اروپا، ۲ نفر از آمریکا و یک نفر از دانشجویان ایرانی در حال تحصیل از آفریقا در این همایش حضور دارند.
وی ادامه داد: بررسی انتقال مرزهای دانش، چالشها و فرصتپها و همچنین موضوعات صنفی و رفاهی دانشجویان از جمله مسایل مورد بحث در این همایش است.
شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور تا روز دوشنبه در مشهد ادامه دارد.