حسین رحیمی گفت: فاز اول کارخانه نوآوری درخشان به زودی با حضور مسئولان کشوری افتتاح میشود و برای تکمیل فاز اول این کارخانه تاکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال از منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منابع استانی و سهامداران هزینه شده است.
او گفت: این اعتبار به مرمت و تجهیز بنای قدیمی کارخانه درخشان اختصاص یافته است و برای تکمیل موتورخانه و تاسیسات این کارخانه نیز به بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
به گفته معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری استان یزد در فاز اول کارخانه نوآوری درخشان یک سالن چهار هزار متری، فضای اداری و محوطه بیرونی که با توجه به نیازهای فعلی مرمت و تجهیز شده است به بهره برداری میرسد.
رحیمی میگوید: فضای آماده شده کنونی به فضای کار اشتراکی و شتاب دهندهها تخصیص داده شده است و تاکنون شش شتاب دهنده برای استفاده از این فضا درخواست خود را ارائه داده اند که نشستهای مصاحبه و پذیرش آنان در حال انجام است.
او گفت: درخواستهای دیگری نیز برای استفاده از فضای مرکز نوآوری درخشان وجود دارد که پس از تکمیل فازهای دوم و سوم بررسی میشود.
معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری استان یزد گفت: تفاهم نامه ایجاد کارخانه نوآوری در سال ۱۳۹۸ و همزمان با سفر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به یزد بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری، منطقه ویژه پارک علم و فناوری استان مبادله شد و بر اساس آن ۱۸ هزار و ۴۰۰ متر مربع از کارخانه درخشان در اختیار پارک علم و فناوری یزد قرار گرفت.
رحیمی گفت: کسب و کارهای نوپا در زیستبومی بالنده و پر جنب و جوش با امکانات تخصصی و جامع ایجاد، رشد و توسعه مییابند.
او گفت: کارخانه نوآوری با فضای کاری مشترک و حضور بازیگران مختلف عرصه نوآوری، شتاب دهنده و استارتاپها با تخصصهای متنوع گام بلندی در زمینه گسترش کسب و کارهای نوپا است.
رحیمی میگوید: اجماع عناصر زیست بوم استارتاپی در یک مکان، مفهوم جدیدی تحت عنوان کارخانههای نوآوری یا کمپ استارتاپی را ایجاد میکند که محل تجمع شرکتهای نوپا است و خدمات مورد نیاز آنها به صورت متمرکز در کنار یکدیگر فراهم میشود.
کارخانه درخشان یزد به همت حسین علی هراتی از تجار یزدی در سال ۱۳۱۲ با سرمایه اولیه۱۰ میلیون ریال تاسیس شد و تا حدود سال ۱۳۷۰ نیز مشغول به کار بود تا این که در اثر فرسودگی دستگاهها به ناچار تعطیل شد و بناهای موجود این کارخانه شامل دو سالن بزرگ و نمای سر در آن است که در گذر زمان دچار آسیب و فرسودگی شده و به همت پارک علم و فناوری یزد در حال بهسازی و بازسازی است.