متقاضیان در صورت بهره مندی از مستمری بازماندگان نیز میتوانند در طرح بیمه دانشجویی ثبت نام کرده و از مزایای آن همزمان استفاده کنند.
دانشجویان در بازده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند در این طرح ثبت نام کند.سابقه بیمه دانشجویی پس از فارغ التحصیلی و اشتغال دانشجویان به بیمه اشتغال آنها وصل میشود.
در صورتی که متقاضی بیش از ۵۰ سال داشته باشد، باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمه پردازی قبلی داشته باشد.متقاضیان در صورت بهره مندی از پوشش درمانی بیمه متعلق به والدین خود، نیاز به پرداخت حق سرانه درمان نداشته و از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی برخوردار میشوند.
نرخ پرداخت حق بیمه دانشجویان برای برخورداری از حمایتهای تامین اجتماعی دارای سه سطح است:
نرخ ۱۲ درصد؛ نوع اول است که علاوه بر نرخ فوق، ۲ درصد نیز توسط دولت پرداخت میشود که در آن بازنشستگی نیز لحاظ شده است.
نرخ ۱۴ درصد؛ علاوه بر نرخ فوق، ۲درصد توسط دولت نیز پرداخت میشود که شامل بازنشستگی، فوت بعد از بازنشستگی و فوت قبل از بازنشستگی است.
نرخ ۱۸ درصد؛ علاوه بر نرخ فوق، ۲ درصد نیز توسط دولت پرداخت میشود که در آن بازنشستگی، فوت بعد از بازنشستگی، فوت قبل از بازنشستگی و از کار افتادگی لحاظ شده است.
بیمه دانشجویی فقط در ایام دانشجویی و در زمان ثبت نام لحاظ میشود. سنوات تحصیلی گذشته دانشجویانی که فاقد پوشش بیمه بوده اند قابل خرید و محاسبه نیست.
دانشجویان برای برخورداری از حمایتهای تامین اجتماعی ضروری است در سامانه خدمات الکترونیک سازمان سنجش تامین اجتماعی ثبت نام کنند.دانشجویان از هر دانشگاه و در هر ترم و مقطعی میتوانند در طرح بیمه دانشجویان ثبت نام کنند.
بیمه دانشجویی برای بازنشستگی و از کار افتادگی شخص دانشجو است، اما دانشجویان میتوانند در صورت تایید کفالت افراد تحت تکفل خود را نیز تحت پوشش قرار دهند که در این صورت برای تحت پوشش درمان قرار گرفتن، باید مبلغ سرانه درمان برای هر فرد پرداخت شود.