فریبرز راشدی در ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهارداشت: حج امسال با توجه به درگیری دنیا با پاندمی کووید -۱۹ با تراکم کمتری نسبت به سال های گذشته برگزار شد.
وی بیان کرد: در زمان خروج حجاج میزان ابتلا به کرونا در استان روند نزولی داشت اما در حال حاضر مجددا روند بیماری افزایشی است و با توجه به حضور حجاج در ازدحام مناسک حج و حضور زائرین از کشورهای مختلف در این مراسم معنوی، نگرانیها از انتقال و افزایش شدت سویه های جدید کرونا و احتمال شیوع بیماری های نوپدید و بازپدید بیشتر شده و ضروری است کنترلهای بهداشتی در فرودگاه و رعایت پروتکل های بهداشتی توسط خانوادههای حجاج بطور جد پیگیری شود.
مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بمنظور شناسایی زودهنگام بیماران احتمالی، تمامی حجاجی که از مبادی هوایی به استان وارد میشوند تحت مراقبت سندرومیک قرار میگیرند.
وی ادامه داد: آمادگی لازم جهت برپایی سازه های موقت بمنظور استقرار تیم های غربالگری، استقرار خودرو آزمایشگاه سیار بمنظور انجام تست های مورد نیاز، استقرار تیم اورژانس پیش بیمارستانی جهت انتقال بیماران احتمالی به بیمارستان های معین، پیش بینی فضای قرنطینه موقت جهت موارد مشکوک و پشتیبانی لجستیک از عملیات ورود حج توسط ستاد بحران بطور کامل وجود دارد.
راشدی اظهارداشت: با توجه به آغاز موج جدید کرونا، ضمن تاکید بر رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و تهویه مناسب بویژه در فضاهای سربسته خواستار همکاری خانواده حجاج بمنظور رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم تجمع در فرودگاه شد .
وی بیان کرد: به حجاج و خانواده های آنان توصیه میشود تا حد امکان از برگزاری مراسم و تجمع افراد در فضای سربسته و دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند و در صورت داشتن علائمی مشابه نشانههای سرماخوردگی در منزل بمانند و از ملاقات با دیگران خودداری کنند.