قدرت الله رستمی گفت: طرح دارویار یارانه دارو بر اساس این طرح از بخش تولید به بیمهها منتقل گشته است و معنی این انتقال این است که مقدار یارانه که برای داروهای تولید داخل اختصاص داده شده بود به قیمت قبلی دارو اضافه شده و همین مبلغ را بیمهها به داروخانهها در قبال اسناد بیماران پرداخت خواهند کرد و بیمار هزینه اضافی برای داروهای داخلی پرداخت نمیکند.
او گفت: با این کار نتایج بسیار خوبی در حوزه عرضه دارو و هدفمند سازی آن ایجاد شده است وجلوی قاچاق دارو به خارج وهدر رفت دارو گرفته می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:با این طرح یارانهای که به هر دارو داده میشد در ماههای اخیر توسط سازمان غذا و دارو محاسبه شده و مبلغ یارانه به قیمت دارو اضافه شده و این مقدار اضافه شده یارانهای است که به بیمهها پرداخت میشود و در قیمت جدید اعمال شده است.
رستمی گفت: در هر داروخانه که بیمار اقدام به خرید میکند مبلغ اضافی که نسبت به قبل باید پرداخت شود به عهده بیمه است و از بیمار هیچ هزینه اضافی گرفته نمیشود.
معاون غذاودارودانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: این طرح برای داروهای تولید داخل است و در واقع تعداد اقلام پرمصرف داخلی هستند که توسط کارخانههای داخلی تولید میشوند.
او گفت: این طرح داروهای وارداتی را شامل نمیشود و این داروها بدون تغییر قیمت به صورتی که از قبل یارانه دریافت میکردند کماکان به بیماران عرضه می شود.
رستمی گفت: افرادی که بیمه ندارند برای اینکه بتوانند داروهای خود را مانند قبل دریافت کنند باید به دفاتر پیشخوان مراجعه و درخواست بیمه کنند و اگر این اقدام انجام نشود نمیتوانند از یارانه دارو استفاده کرده و باید به شکل آزاد دارو را دریافت کنند.
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برخی داروها در سالهای قبل مشمول بیمه نبودند و بیماران باید به شکل آزاد آنها را تهیه میکردند، اما امسال دست کم ۳۶۶ قلم ازاین داروها که مبلغ آنها اضافه شده هزینه مازاد آن را بیمه پرداخت خواهند کرد.