دانشگاه علوم پزشکی همدان از افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در شهرستان‌های شمالی استان همدان خبر داد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان ابتلا به تب مالت در شهرستان‌های شمالی(کبودرآهنگ، فامنین، رزن و درگزین )بیشتر است و بانوان خانه دار روستایی و دامداران به علت تماس بیشتر با دام  در معرض این بیماری قرار دارند.

 تب مالت جزو بیماری‌های باکتریایی و مشترک بین انسان و حیوان است
سید جلال بطحائی گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان واکسیناسیون و  اقدام کنترلی نظیر بیماریابی و آموزش و اطلاع رسانی را برای پیشگیری از شیوع تب مالت انجام داده است.
بیماری تب مالت در فصل‌های زاد و ولد حیوانات، ورود عشایر به مناطق، حضور مردم در طبیعت و تماس با حیوانات افزایش می‌یابد.
او گفت: مهمترین راه انتقال این بیماری مصرف مواد لبنی غیربهداشتی است و مردم باید از فرآورده های پاستوریزه و بسته بندی شده به جای موادلبنی سنتی و فله‌ای استفاده کنند.

علائم تب مالت می‌تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد که اغلب با آنتی بیوتیک درمان می‌شود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر تاکید کرد: با این وجود تا زمان پایداری تب مالت در استان مصرف شیر، پنیر، خامه، ماست و لبنیات فله‌ای و سنتی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود بلکه باید فرآورده‌های دامی پاستوریزه مورد تایید وزارت بهداشت را مصرف کرد.
تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از راه مصرف شیر، پنیر و دیگر مواد لبنی غیر پاستوریزه منتقل می‌شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.