رحمان فیض گفت : به طور کلی محصولات قابل برداشت در استان کرمانشاه در ایام تابستان شامل دانه داران، هسته داران، انواع انگور، میوههای خشک و گرمسیریها هستند که تولید و برداشت کلی محصولات تابستانی استان ۳۴۰ هزار تن پیش بینی شده که با توجه به خشکسالیها حدود ۲۰ درصد کاهش برداشت خواهیم داشت.
به گفته مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کرمانشاه سه هزار و ۶۷۵ هکتار زمین زیر کشت محصولات دانهدار در استان کرمانشاه وجود دارد که دانه داران شامل سیب، به و گلابی است که میزان تولید این محصولات هرساله ۵۲ هزار تن بوده که امسال به دلیل خشکسالی و سرما زدگی حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به کاهش ۳۰ درصدی محصولات هسته دار به دلیل خشکسالی اشاره و تصریح کرد: محصولات هسته دار استان شامل زردآلو، گیلاس، آلبالو، آلو، هلو و شلیل است که زمین زیر کشت آن پنج هزار و ۲۰۰ هکتار است و بر اساس پیشبینیها انتظار برداشت ۶۷ هزار تن را داشته، اما ۳۰ درصد کاهش را شاهد بودیم.
فیض با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار تاکستان در استان کرمانشاه وجود دارد، خاطر نشان کرد: پیش بینی ۱۴۱ هزار تن تولید انگور در استان کرمانشاه صورت گرفته که به دلیل تأثیرات کمتر خشکسالی بر این محصولات تنها ۱۰ درصد کاهش محصول داشته است.
وی تاکید کرد: میوههای خشک در استان کرمانشاه انواع گردو و بادام بوده که ۱۴ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین زیر کشت این محصولات است و حدود ۲۵ هزار و ۸۰۰ تن برداشت پیشبینی شده و در این محصولات نیز کاهش ۳۰ درصدی به دلیل خشکسالی لحاظ خواهد شد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در محصولات گرمسیری مانند خرما و مرکبات و سایر محصولات گرمسیری حدود چهار هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیر کشت در استان کرمانشاه وجود دارد که هرساله برداشت ۳۵ هزار تن از این محصولات انجام میشد، اما امسال با کاهش ۱۵ درصدی مواجه خواهیم بود.
فیض با اشاره به زمان برداشت محصولات قابل کشت در استان کرمانشاه، بیان کرد: برداشت محصولات دانهدار از نیمه تیرماه تا نیمه آبانماه، هسته داران از ابتدای خردادماه تا شهریورماه، انگور از نیمه دوم اردیبهشت تا مهر ماه، میوههای خشک از نیمه مردادماه تا نیمه مهرماه و محصولات گرمسیری نیز از نیمه شهریورماه تا دیماه صورت میگیرد.
وی افزود: بیشترین محصولات استان کرمانشاه از شهرستانهای صحنه با هشت هزار و ۸۰۰ هکتار باغ، کرمانشاه با پنج هزار و ۲۵۰ هکتار باغ، دالاهو با چهار هزار ۲۰۰ هکتار باغ، قصرشیرین با چهار هزار و ۲۰۰ هکتار باغ و پاوه نیز با سه هزار و ۹۵۰ هکتار باغ برداشت میشود .