آقای مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه گفت: در هفتهای که گذشت، روند شاخصها از همه نظر منفی بود، شاخص هم وزن بورس و شاخص کل فرابورس ۳.۵ درصد افت کردند و سه روز ابتدایی هفته بازارها به شدت منفی بودند، ولی دو روز آخر وضعیت بهبود یافت.
او میگوید: در هفتهای که گذشت مهمترین اخبار تاثیر گذار بر بازار سرمایه، افزایش نرخ بهره بانکی و رسیدن آن به کانال ۲۲ درصد بود. همچنین بی رمق بودن بازارهای جهانی در کنار کاهش انتظارات از رشد اقتصادی جهان، تعمیق کسری بودجه دولت و فشار ناشی از آن بر شرکتهای بورسی چه از نظر عوارض و مالیات و چه از نظر قیمت گذاریهای دستوری مهمترین اخبار موثر بر بازار بودند.
آقای محمودی کارشناس بورس گفت: در هفته گذشته، صنعت وسایل ارتباطی با رشد ۱۰ درصدی کاملا برعکس بازار حرکت کرد و صنایع رایانه و خدمات پرداخت، پالایشی (فراوردههای نفتی) و پتروشیمی (شیمیایی) تنها صنایع با بازدهی مثبت طی هفته گذشته بودند که بین ۰.۳ درصد تا ۱ درصد رشد داشتند. از نظر ورود نقدینگی حقیقی، صنایع زراعت، حمل و نقل، لاستیک و پلاستیک، انبوه سازی، ساخت دستگاهها و وسایط ارتباطی موفق به جذب نقدینگی حقیقی به ترتیب از ۱۷ تا ۳ میلیارد شدند.
به گفته کارشناس بازار سرمایه، طی هفته گذشته نزدیک به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد، این عدد برای یک ماه منتهی به ۵ مرداد، ۷هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود. از شهریور ۱۳۹۹ جمع خروج پول حقیقی از بازار به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که ناامنی و عدم اطمینان را نشان میدهد.
برای امتحان ساختگی بودن شاخص کل کافیه به بازدهی یک ساله سهام ها نگاه کنید چرا باید بیش از یک سوم سهم ها بازدهی یک سالشون بیشتر از ۴۰درصد منفی باشه مگه شاخص از پارسال رشد نکرده اگر رشد کرده پس چطور بیشتر سهم ها بازدهی منفی دارند.؟