سید محمد حسینی در شورای فرهنگ عمومی استان فارس گفت: عدهای در شبکههای بیگانه فارسی زبان و حتی برخی در داخل کشور در تلاش هستند کاستیها را برجسته کنند و این تفکر را جا بیندازند که کاری در دولتها انجام نشده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: هرچند در کشور مشکلاتی از جمله افزایش قیمت کالاها وجود دارد، اما کارهای بزرگی هم در جای جای کشور انجام شده است.
حسینی، دولت سیزدهم را دولت تحولگرا خواند و گفت: دولت سیزدهم آستین را بالا زده تا تحول ایجاد کند. یکی از ویژگیهای رئیس جمهور این است که جدی پای کار است و تاکید بر حل مشکلات دارند.
او گفت: دولتهای قبلی هم بحث آزادسازی سواحل را مطرح میکردند، اما زمانی که با مقاومت رو به رو میشدند عقب نشینی میکردند؛ اما در دولت سیزدهم این کار به انجام رسید. پس میتوان در سایر حوزهها نیز کارهای بزرگی انجام داد.
حسینی گفت: ما قصد اغراق نداریم، اما اعتباراتی که به تدریج به استانها تخصیص داده میشود و اقدامات در حال انجام در بحث آب و توجه به سایر حوزهها از جمله تحولاتی است که در این دولت صورت گرفته است. هرچند برخی درصدد هستند این اخبار بایکوت شود و گفته نشود.
او گفت: میتوان این اقدامات را در قالب هنری ارائه دهیم تا مردم مایوس نشوند چراکه رهبر معظم انقلاب فرمودند که نباید بگذاریم احساس شود کشور به بن بست رسیده است.
حسینی گفت: کشور اسلامی هیچگاه به بن بست نمیرسد، ما باید کاری کنیم که امیدواری مردم بیشتر شود چراکه اگر مردم ناامید باشند کار دشوار میشود. زمانی که دولت تصمیمی میگیرد باید وفاق عمومی در بین خواص و عامه مردم ایجاد شود.
او گفت: در حال حاضر دشمنان سرمایه گذاری سنگینی دارند، مانند اوایل انقلاب نمیتوانند روشهای ساده و ابتدایی را به کار بگیرند بلکه از روشهای پیچیده استفاده میکنند و هر روز ما مسئله داریم. دشمنان نقاط قوت کشور را ۱۸۰ درجه تغییر میدهند و آنگونه که خود میخواهند بیان میکنند.
حسینی گفت: جلسات شورای فرهنگ عمومی به صورت مستمر تشکیل شود و در شورای هماهنگی تبلیغات هم که هیات اندیشه ورز تشکیل شده است و کارهای مستمر انجام میشود باید زمینه سازی کرد و شور و هیجانی ایجاد کرد تا بتوانیم مردم را جذب کنیم.
او با بیان اینکه باید از ابزارهای مختلف از جمله هنر برای جذب مردم بهره ببریم گفت: با گسترش کارهای فرهنگی و مذهبی میتوانیم مردم را جذب کنیم. متمرکز کردن بحث حجاب و عفاف در مدارس میتواند ما را به نتایج خوبی برساند و آموزش و پرورش هم آمادگی دارد در این زمینه همکاری کند.
حسینی گفت: باید نقش دانش آموزان و دانشجویان در مراسم ۱۳ آبان پررنگتر شود و مراسم نماز جمعه هم باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
او با بیان اینکه دولت در بحث سومین حرم اهل بیت (ع) حمایتهای لازم را انجام خواهد داد، گفت: در بحث حجاب و عفاف هم وظایف همه دستگاههای اجرایی مشخص شده است و اگر مدیر جدی باشد قطعا همه کارمندان رعایت خواهند کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در خصوص اعتبارات لازم برای نقشه مهندسی فرهنگی گفت: باید توجه شود تا اعتباراتی که به دستگاههای فرهنگی تعلق میگیرد در سالهای آتی بیشتر شود. تخصیص اعتبارات به کار فرهنگی ضروری است.
حسینی گفت: دستگاهها و شرکتهای دولتی میتوانند دو درصد از اعتبارات هزینهای را در حوزه فرهنگی مصرف کنند. بسیاری از مراکز مانند صنایع، معادن و بانکها بودجه فرهنگی دارند و میتوانند کمککنند تا برخی طرحهای فرهنگی استان انجام شود. در این اقدامات سازمانها باید یک پیوست فرهنگی داشته باشد.
وی به نقش شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در پیشبرد امور فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: در مورد شهدا کارهای محدودی انجام شده بود، اما شهید قاسم سلیمانی که در زمان حیات به کارهای فرهنگی اهمیت بسیاری میدادند برای شهدا و رزمندگان یک موسسه فرهنگی ثارالله در کرمان راهاندازی کردند و این طرح در سایر استانها تعمیم پیدا کرد. کار خوب تأثیرگذار است.
حسینی ادامه داد: باید فرصت را مغتنم بشماریم؛ امیدواریم که نوآوریها، خلاقیتها و ابتکاراتی که در حوزه فرهنگی استان فارس رقم خورده است در سایر استانها هم تسریع پیدا کند.
وی با بیان اینکه در هشت سال گذشته خون دل خوردیم، گفت: نقشه مهندسی فرهنگی که در پایان دولت دهم ابلاغ شد تا اجرا شود مورد بیتوجهی قرار گرفت و حتی قصد اصلاح آن را داشت. متأسفانه در آن زمان برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی اقدام جدی صورت نگرفت، اما در حال حاضر که بین دستگاههای دولتی همگرایی وجود دارد باید این فرصت را مغتنم بشماریم و کارهای بزرگی را انجام دهیم.
حسینی بر لزوم داشتن نگاه فرهنگی برای پیشبرد امور کشور تأکید کرد و گفت: رییس محترم جمهور در برخی جلسات دولت و اجتماعات مختلف که برخی به بحثهای فرهنگی تأکید دارند اذعان میکنند که حوزه فرهنگی در برخی مقاطع مورد بیتوجهی قرار گرفته و باید به مقوله فرهنگ توجه بیشتری شود. بدون شک با بهتر شدن وضعیت کشور و عبور از شرایط دشوار کنونی به مقوله فرهنگ هم بهای بیشتری داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه استان فارس پتانسیل بالایی در حوزه فرهنگی دارد گفت: در استان فارس بهانههای زیادی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی وجود دارد و خوشبختانه این رویدادها مورد استقبال عموم مردم استان قرار میگیرد. کمتر استانی در کشور وجود دارد که از این تنوع فرهنگی برخوردار باشد.
حسینی اضافه کرد: البته نباید به همین اندازه بسنده کنیم. زمانی که این ظرفیت در استان وجود دارد باید بیشتر کار کنیم. باید از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح بهره بگیریم. البته در استان فارس شاهد جریان سازی فرهنگی هستیم به گونهای که از یک جمعیت با انگیزه و متعهد برای پیشبرد برنامههای فرهنگی به خوبی استفاده میشود.
وی گفت: راهاندازی قرارگاه فرهنگی و دیگر اقدامات در این حوزه در استان فارس میتواند بسیار تأثیرگذار باشد و کارها را پیش ببرد و انتظار داریم این نوع اقدامات در سایر استانها نیز دنبال شود.