به گفته آقای فیروز قاسم زاده؛ این سامانه در یک بازده ۱۰۰ روزه در آسیا فعال است که از اواخر خرداد شروع میشود و امسال هم در کشور ما از نیمه دوم تیر ماه بارش هایی را در سطح کشور داشتیم. شروع بارش ها در جنوب شرق کشور در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان اتفاق افتاد و در ادامه توسعه پیدا کرد.
آقای قاسم زاده می گوید: مدیریت منابع آبی در مخازن سدها، این گونه است که برنامه ریزی منابع و مصارفی که در سد ها به صورت سالانه اتفاق میافتد به این صورت است که در شرایط حاضر اگر ورودی اتفاق بیفتد تطابق داشته باشد.
او گفت: اگر ورودی اتفاق افتاد ما به صورت روزانه در مرکز فرماندهی ستاد رصد می کنیم، تمام تلاش ما بر این است که حداکثر ذخیره سازی را در این شرایط در مخازن سدها داشته باشیم و سدها سر ریز نشوند. باید بتوانیم بیشترین ذخیره سازی را از این آورده که در این فصل سال صورت گرفت داشته باشیم. خوشبختانه در این بارندگی حداقل آسیب را در شبکه های توزیع آب شهری داشتیم و تیمهای عملیاتی ما بر حسب دستور وزیر مستقر شدند و حداقل تعلل را در وصل کردن مجدد آب در کشور داشتیم.
بر اساس آخرین هشدارهای سازمان هواشناسی حدود ۲۷ استان کشور را درگیر می کند البته در کنار آن از مدیترانه هم سامانه های دیگری وجود دارد که در ارتفاعات شمال تهران این موضوع تشدید پیدا کرد.
بر اساس آمار وزارت نیرو ۶ میلیمتر بارش کشور را به طور متوسط افزایش داد.خاصیت این سامانه این است که به صورت نقطهای بارشهایی با شدت بالا اتفاق میافتد.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود:بارشهای اخیر برخی سدها را تغذیه کرده است. الان حدود ۹۵ میلیون مترمکعب آب در سدهای سیستانوبلوچستان ذخیره شده و طبق برآوردها حجم مخازن هرمزگان ۲۰ الی ۳۰ میلیون مترمکعب رشد خواهد است.
او تاکید کرد: الان مخازن سدهای کشور ۴۷ درصد پُرشدگی دارد. با تداوم بارشها امیدواریم که مخازن سدهای خوزستان هم افزایش یابد.