نماینده یزد در مجلس، تاکید کرد: با توجه به اینکه در بافت یزد غالبا سازه ها از نوع خشتی بوده و سازگاری با آب ندارد، شاهد تخریب سازه ها بودیم.

محمدصالح جوکار در گفت وگویی درباره آخرین وضعیت سیل در استان یزد، بیان کرد: در چند روز اخیر شاهد بودیم که سامانه بارشی چندین استان کشور از جمله استان یزد را در برگرفت. بارش ها به صورت نقطه ای و منطقه ای بود، به عنوان مثال روز گذشته از ساعت ۳ بامداد تا ۵:۳۰ صبح ظرف دو ساعت و نیم در شهر یزد ۷۵ میلی متر باران بارید. این حجم بارش با سرعت بالایی که داشت موجب شد تا روان آب ها و سیلاب هایی در سطح استان جاری شده و برخی از شهرستان های استان و از جمله سطح شهر یزد با سیلاب ها مواجه شد.

وی در ادامه اظهار کرد: خسارات زیادی به سطح شهر وارد شده است و شاهد آبگرفتگی منازل و معابر هستیم. باتوجه به اینکه در بافت تاریخی غالبا سازه ها از نوع خشتی بود و سازگاری با آب ندارد، شاهد تخریب منازل در این بافت هستیم. تا الان دو نفر فوتی گزارش شده است. ارتباط برخی از مناطق روستایی قطع شده است و برخی از روستاها نیز به دلیل حجم بالای بارندگی تخلیه شدند.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تخریب سدهای خاکی در جاری شدن سیلاب ها به سمت منازل مسکونی تاثیر داشت، تصریح کرد: نیروهای امدادی فعالیت خود را از همان لحظات ابتدایی آغاز کردند. روز گذشته حوالی ظهر نیز وزیر کشور در شهر یزد حضور یافتند و از مناطق سیل زده بازدید به عمل آوردند و جلسه ستاد بحران تشکیل شد. یک تقسیم کار صورت گرفت. بنا شد از استان های همجوار پمپ های تخلیه آب آورده شود تا از منازل مسکونی و معابر آب تخلیه شود.

جوکار در ادامه تاکید کرد: نیروی زمینی ارتش نیز دستگاه های مهندسی خود را برای تقویت سیل بندها به استان یزد آورده است. اکنون در حال بررسی میزان خسارت وارده به بخش های مختلف هستیم تا با تامین اعتبار خسارات به مردم پرداخت شود.

نماینده یزد خاطرنشان کرد: شرایط جوی همچنان ناپایدار است و احتمال بارندگی وجود دارد. اگر این بارندگی ادامه اداشته باشد، احتمال تخریب بندهای خاکی وجود دارد که می تواند منجر به تشدید خسارات شود. نیروهای امدادی از جمله بسیج، سپاه، نیروهای هلال احمر و عوامل شهرداری کمک های خوبی کردند. دستگاه های خدمات رسان نیز در مناطقی که آب یا برق قطع شده است در حال تلاش هستند تا زودتر مشکل برطرف گردد.

گفتنی است در پی بارش های اخیر برخی از استان ها و شهرستان های آنان دچار سیل و آب گرفتگی شدند که در این باره  استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، یزد، مرکزی، قزوین، قم، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، زنجان، گلستان، مازندران و گیلان استان‌های مشمول هشدار‌های هواشناسی هستند که ضرورت دارد برای پیشگیری از حوادث مردم مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی هم هشدار داده، شهروندان ساکن مناطق مسیر تندآب خانه های خود را تخلیه کنند و حتی نزدیک رودخانه‌های خشک نشوند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار