جهان در حال حاضر با شیوع جدیدی از عفونتهای هپاتیت حاد غیرقابل توضیحی مواجه است که کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO)، همراه با دانشمندان و سیاست گذاران کشورهای آسیب دیده، در حال کار برای درک علت این عفونت هستند که به نظر نمیرسد به هیچ یک از ۵ نوع شناخته شده ویروس هپاتیت یعنی A، B، C، D، E تعلق داشته باشد: این شیوع جدید بر روی هزاران عفونت حاد هپاتیت ویروسی که هر ساله در بین کودکان، نوجوانان و بزرگسالان رخ میدهد تمرکز میکند.
تنها در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۸۰۰۰ مرگ و میر در سراسر جهان به دلیل عوارض عفونت حاد هپاتیت A تا E رخ داده است.
تلاشهای جهانی حذف عفونتهای هپاتیت B، C و D را در اولویت قرار میدهد. برخلاف هپاتیت حاد ویروسی، این ۳ عفونت باعث هپاتیت مزمن میشوند که چندین دهه طول میکشد و منجر به مرگ بیش از ۱ میلیون نفر در سال بر اثر سیروز و سرطان کبد میشود.
این ۳ نوع عفونت مزمن هپاتیت مسئول بیش از ۹۵ درصد مرگ و میر ناشی از هپاتیت هستند. در حالی که ما راهنما و ابزاری برای تشخیص، درمان و پیشگیری از هپاتیت ویروسی مزمن داریم، این خدمات اغلب از دسترس جوامع دور هستند و گاهی فقط در بیمارستانهای متمرکز یا تخصصی در دسترس هستند.
در روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۲، WHO بر لزوم نزدیکتر کردن مراقبتهای هپاتیت به مراکز بهداشتی اولیه و جوامع تاکید میکند تا مردم بدون توجه به نوع هپاتیتی که ممکن است داشته باشند، دسترسی بهتری به درمان و مراقبت داشته باشند.
WHO قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به حذف هپاتیت دست یابد. برای رسیدن به این هدف، از کشورها میخواهد که به اهداف خاصی دست یابند:
۱) کاهش عفونتهای جدید هپاتیت B و C تا ۹۰ ٪
۲) کاهش مرگ و میر ناشی از هپاتیت ناشی از سیروز کبدی و سرطان تا ۶۵ ٪؛
۳) اطمینان از اینکه حداقل ۹۰ ٪ از افراد مبتلا به ویروس هپاتیت B و C تشخیص داده شده اند؛ و ۴) حداقل ۸۰ درصد از افراد واجد شرایط درمان مناسب دریافت میکنند.
منبع: سایت سازمان بهداشت جهانی