روز جهانی هپاتیت هر سال در ۲۸ جولای برگزار می‌شود تا آگاهی را در مورد هپاتیت، که باعث سرطان کبد می‌شود، افزایش دهد.

جهان در حال حاضر با شیوع جدیدی از عفونت‌های هپاتیت حاد غیرقابل توضیحی مواجه است که کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی (WHO)، همراه با دانشمندان و سیاست گذاران کشور‌های آسیب دیده، در حال کار برای درک علت این عفونت هستند که به نظر نمی‌رسد به هیچ یک از ۵ نوع شناخته شده ویروس هپاتیت یعنی A، B، C، D، E تعلق داشته باشد: این شیوع جدید بر روی هزاران عفونت حاد هپاتیت ویروسی که هر ساله در بین کودکان، نوجوانان و بزرگسالان رخ می‌دهد تمرکز می‌کند.

تنها در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۸۰۰۰ مرگ و میر در سراسر جهان به دلیل عوارض عفونت حاد هپاتیت A تا E رخ داده است.

تلاش‌های جهانی حذف عفونت‌های هپاتیت B، C و D را در اولویت قرار می‌دهد. برخلاف هپاتیت حاد ویروسی، این ۳ عفونت باعث هپاتیت مزمن می‌شوند که چندین دهه طول می‌کشد و منجر به مرگ بیش از ۱ میلیون نفر در سال بر اثر سیروز و سرطان کبد می‌شود.

این ۳ نوع عفونت مزمن هپاتیت مسئول بیش از ۹۵ درصد مرگ و میر ناشی از هپاتیت هستند. در حالی که ما راهنما و ابزاری برای تشخیص، درمان و پیشگیری از هپاتیت ویروسی مزمن داریم، این خدمات اغلب از دسترس جوامع دور هستند و گاهی فقط در بیمارستان‌های متمرکز یا تخصصی در دسترس هستند.

در روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۲، WHO بر لزوم نزدیک‌تر کردن مراقبت‌های هپاتیت به مراکز بهداشتی اولیه و جوامع تاکید می‌کند تا مردم بدون توجه به نوع هپاتیتی که ممکن است داشته باشند، دسترسی بهتری به درمان و مراقبت داشته باشند.

WHO قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به حذف هپاتیت دست یابد. برای رسیدن به این هدف، از کشور‌ها می‌خواهد که به اهداف خاصی دست یابند:

۱) کاهش عفونت‌های جدید هپاتیت B و C تا ۹۰ ٪
۲) کاهش مرگ و میر ناشی از هپاتیت ناشی از سیروز کبدی و سرطان تا ۶۵ ٪؛
۳) اطمینان از اینکه حداقل ۹۰ ٪ از افراد مبتلا به ویروس هپاتیت B و C تشخیص داده شده اند؛ و ۴) حداقل ۸۰ درصد از افراد واجد شرایط درمان مناسب دریافت می‌کنند.

منبع: سایت سازمان بهداشت جهانی

برچسب ها: WHO ، هپاتیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.