فرشید ریاحی سامانی ظهر امروز در نشست ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سیلابهای شکلگرفته ناشی از بارشهای روزهای اخیر در استان، دو هزار و ۹۱۱ واحد نیز بر اثر خسارتهای ناشی از سیل به دریافت تسهیلات معیشتی نیاز دارد.
وی افزود: از این تعداد ۸۸۰ واحد نیاز به احداث دوباره دارد و یک هزار و ۴۷۷ واحد مسکونی و ۱۴۷ واحد تجاری باید تعمیر شود.
ریاحی اضافه کرد: آمارهای ارائهشده درباره خسارتها در مرحله مقدماتی است و ارزیابیها همچنان ادامه دارد و در روستای بارده به عنوان یکی از کانونهای مهم درگیر در سیل، ۱۹۰ واحد احداثی و ۱۰۲ واحد تعمیراتی شناسایی شده است.
وی گفت: هشت واحد تجاری در روستای بارده آسیبدیده و ۳۱۵ واحد نیز از نظر معیشت و وسایل ضروری زندگی دچار خسارت شده است.
بیشتر بخوانید
ریاحی تصریح کرد: با اعلام وضعیت اضطراری در روستای بارده، تجهیزات راهداری این بنیاد در اولین فرصت به روستا اعزام شدند و گروههای ارزیاب نیز از همان ساعات ابتدایی روز جمعه، اقدامات لازم برای بررسی میزان خسارتها را آغاز کردند.
وی اظهار داشت: پاکسازی معابر و مسیلها و هدایت آب به خارج از محوطه مسکونی از جمله تلاشهای انجام شده برای خدمترسانی به مردم سیلزده بارده میباشد.
ریاحی ادامه داد: مسیر مسیل این روستا در قسمتهایی همچنان نیاز به ترمیم دارد تا در صورت بارندگی دوباره بتواند آب را به خارج از روستا هدایت کند که این مهم در دستور کار بنیاد مسکن قرار گرفته است.
ایرج کیانی مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیاری گفت: از زمان آغاز بارشهای سیل آسا در مناطق مختلف استان و بروز سیلابها، کار امدادرسانی به خانوارهای شهری، روستایی و عشایری دنبال شد و تا امروز یکشنبه ۹ مردادماه، به یک هزار و ۶۷۲ خانوار در استان امدادرسانی شده است.
وی افزود: در این مدت ۱۶۵ مورد تخلیه آب و گلولای از واحدهای مسکونی، اسکان اضطراری ۷۵ خانوار و انتقال به مکانهای امن برای ۳۱۰ نفر در چهارمحال و بختیاری انجام شد.
کیانی اضافه کرد: توزیع ۳۶ تخته چادر، ۹۵۰ تخته پتو، ۱۸۰ تخته موکت و شش هزار قوطی آبمعدنی و مواد غذایی کنسرو شده از دیگر اقدامات جمعیت هلالاحمر در امدادرسانی به سیلزدگان به شمار میرود.
وی اظهار داشت: به عشایر سیلزده در مناطق دیناران، ریگ و بازفت رسیدگی شد و تلاش میشود تا اقلام موردنیاز عشایر در کمترین زمان در اختیار آنها قرار گیرد.
خسرو کیانی سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شدت خسارتهای وارده ناشی از سیل در بخشهای مسکونی، کشاورزی، دام و شیلات بالا است، گفت: کار ارزیابی و سنجش خسارتها همچنان ادامه دارد و پایان هفته جاری میزان دقیق خسارتها اعلام خواهد شد.
وی تصریح کرد: دو گزارش کامل از شرایط پیش آمده در استان برای مراجع بالادست و اعلام نیازها و کمبودها به مدیریت بحران کشور ارسال و اگرچه از شدت بارشها در روز یکشنبه تا سهشنبه کاسته خواهد شد، اما همچنان بخشهای غربی و جنوبی استان تحت تاثیر بارشها قرار دارند و آمادگی نیروهای امدادی تا عبور از وضعیت بحرانی حفظ میشود.
کیانی ادامه داد: در صورتی که حادثه جدیدی در روستای سیلزده بارده روی ندهد، عملیات پاکسازی این روستا نیز تا عصر یکشنبه به پایان میرسد.
مهران چراغ پور مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: بارشهای تابستانی به صورت نقطهای شکل گرفته و شدت میگیرد و اگرچه به صورت کلی امکان پیشبینی محل بارش وجود دارد، اما اعلام نقطه دقیق بارشها امکانپذیر نیست.
وی افزود: برخی نقاط استان زیر پوشش ایستگاههای هواشناسی قرار ندارد و این موضوع امکان بررسی بارشهای نقطهای را با مشکل مواجه میکند و راهاندازی سامانه یکپارچه هشدار سریع سیل در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک نیاز اساسی مطرح است که لازم است اعتبارات مورد نیاز برای راهاندازی آن دیده شود.
چراغ پور اضافه کرد: با راهاندازی سامانه هشدار سریع سیل، در صورتی که میزان بارشها در منطقه از ارقام مشخصی فراتر رود، تمامی مسئولان استانی و محلی از هشدار وقوع سیل در اولین لحظات آگاه میشوند و میتوانند در وقت طلایی وارد میدان شده و از بروز بحران تا حد امکان جلوگیری کنند.
وی اظهار داشت: کاهش میزان بارشها در سالهای اخیر دراز مدت است و ممکن است همچون روزهای اخیر سامانههای بارشی شدید، منطقه و استان را تحت تاثیر قرار دهد که استفاده از سامانه هشدار سریع میتواند به مهار حادثه کمک کند.
احمدرضا محمدی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون در ۳۹ روستا در شهرستانهای درگیر با سیل مانند کوهرنگ، اردل و... در استان به تاسیسات آب و فاضلاب خسارت وارد شده که از این تعداد ۳۶ فقره تاسیسات وارد مدار شده است یعنی جریان آب به صورت دائم و پایدار برقرار، اما در سه روستا مازه سوخته، دورک سفلی و مازه رشته یعنی حدود ۱۰۰ خانوار به دلیل شرایط جوی و بارندگی امکان انجام کار وجود نداشت و درحال حاضر مشکل قطعی آب وجود دارد.
وی افزود: دیروز نیز منابع آب پایدار برخی مناطق در استان تامین شد، اما به دلیل شرایط ناپایدار جوی و وقوع بارندگی مجدد این مناطق دچار مشکل شدند، اما امروز تلاش نیروهای سازمان جهت تامین آب پایدار در این مناطق شروع خواهد شد.
محمدی اضافه کرد: در روستای عالیکوه نیز تاسیسات آب و فاضلاب تخریب شده بود، اما درحال حاضر مردم این روستا آب پایدار در اختیار دارند، سه شهر و ۲۲ روستای حاشیه زاینده رود نیز از لحاظ کیفیت آب دچار مشکل هستند البته با تلاشهای صورت گرفته در دیروز اجازه داده نشد مشکل به شهر سامان وارد شود و تصفیه خانه این منطقه به کار خود ادامه داد و همچنان نیز اقداماتی انجام خواهد شد تا شهر سامان از نظر کیفیت آب مدیریت شود.
وی گفت: نیروهای شرکت آب و فاضلاب از ساعات اولیه وقوع سیل در روستای بارده حضور داشتند و در صبح روز جمعه با وجود آسیب دیدن چاه جریان آب این منطقه برقرار شد، دیشب نیز مخزن آب این منطقه کاملا پر شد همچنین چاه جایگزین نیز در نظر گرفته شده تا از نظر تامین آب روستای بارده مشکلی وجود نداشته باشد، اما فعلا با یک چاه موجود نیاز روستا رفع شده است.
محمدی تصریح کرد: دیشب گروه فاضلاب به همراه دستگاه مکش سایز بزرگ در روستای بارده مستقر شد و کمک بسیاری صورت گرفت و به همین دلیل درصورت لزوم امکان حضور مجدد این نیروها و تجهیزات در روستای بارده وجود دارد.
وی اظهار داشت: فراخوانی به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور داده شده برای کمک درخصوص تامین تانکر و دستگاه پمپ، اما هم شهر اصفهان به دلیل کدورت دچار تنش شده و هم شهر یزد دچار آبگرفتگی شده به همین دلیل کل کشور در این دو استان بسیج است، اما قولهایی برای ارسال گروههایی از شهر یزد طی امروز به چهارمحال و بختیاری داده شده است.
محمدی ادامه داد: تمامی مجموعه آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در امدادرسانی به سیلزدگان درگیر بوده و حدود ۱۸ گروه فاضلاب در روستای بارده و بقیه نیروها نیز در سطح استان مشغول خدماترسانی بودند.