به علت بحران انرژی در آلمان در پی کاهش واردات گاز از روسیه، رئیس جمهور آلمان مجبور به خاموش کردن چراغهای کاخ خودش در برلین شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، سنای آلمان هم، خاموشی چراغهای ۲۰۰ ساختمان و مکان عمومی در این کشور را که از جمله نمادهای ملی محسوب میشود، تصویب کرد.
پیش از آغاز جنگ در اوکراین، آلمان برای تامین ۵۵ درصد از گاز مورد نیاز خودش به روسیه وابسته بود، اما این میزان هم اکنون به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
اقتصاد آلمان بیشترین تاثیر را از جنگ روسیه در اوکراین متحمل شده است، زیرا ارتباط نزدیک با اقتصاد روسیه در زمینه واردات انرژی و دسترسی به بازار این کشور داشت. پیش از این جنگ، آلمان، نیمی از نیاز خودش به ذغال سنگ، یک سوم مصرف نفت و بیش از نیمی از نیاز خودش به گاز طبیعی را از روسیه وارد میکرد.
حجم تبادل تجاری بین آلمان و روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۶۱ میلیارد دلار رسیده بود که در آن، روسیه ۳۳ میلیارد دلار از آلمان واردات داشت و میزان واردات آلمان از روسیه هم به حدود ۲۸ میلیارد دلار رسید، یعنی تراز تجاری دو کشور به نفع برلین بود. پیامدهای جنگ اوکراین باعث شد این تراز تجاری به نفع روسیه تغییر کند.
همچنین بیش از ۲۵۰ هزار شغل در آلمان که به بخش صادرات به روسیه ارتباط داشت، تحت تاثیر قرار گرفت و شرکتهای آلمانی دیگر نمیتوانند خودروهای خودشان را در داخل روسیه تولید کنند و بفروشند. ۶۰ درصد از شرکتهای آلمانی با افزایش قیمتها مواجه شدند که نمیتوانند این افزایش را به مشتریان خودشان تحمیل کنند. علاوه بر اینها، چرخه تولید در آلمان بر هم خورد و مواد اولیه وارداتی از روسیه و اوکراین هم کاهش یافت و شرکتهای آلمانی نمیتوانند محصولات خودشان را در زمانهای تعیین شده تحویل مشتریان دهند.
در پی کاهش واردات گاز از روسیه، بهای برق در کشورهای اروپایی به ویژه کشورهایی که وابستگی بیشتری به گاز روسیه داشتند، به صورت بی سابقه افزایش یافت.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا گامهای خودشان را برای رسیدن به منابع جایگزین انرژی تسریع کرده اند، زیرا نگرانی درباره قطع برق در فصل زمستان بر این کشورها سایه افکنده است.
در این شرایط، به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، مقامات اروپایی از تصمیمی برای کاهش محدودیت بر خرید و فروش نفت روسیه به علت وحشت از تورم و کمبود انرژی خبر دادند.