حسن شیخ محمود با اعلام ورود سومالی به دوره قحطی، از مرگ و میر افراد در این کشور بر اثر گرسنگی خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، شیخ محمود خواستار اقدام سریع داخلی و بین المللی برای مقابله با مرگ و میر افراد بر اثر قحطی در کشورش شد.
سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود ۷ میلیون نفر در سومالی با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند و حدود نیم میلیون نفر با قحطی دست و پنجه نرم میکنند.
گزارشها نشان میدهد خشکسالی و کمبود میزان بارش و نیز کمبود مواد غذایی در جهان به علت جنگ در اوکراین، در گرفتار شدن سومالی در دوران قحطی، نقش داشته است. بسیاری از دامها در سومالی تلف شده و تولید محصولات کشاورزی در این کشور متوقف شده است.
سازمانهای بین المللی زنگ خطر را درباره اوضاع سومالی به صدا درآوردند. صندوق کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف»، اعلام کرد در مناطق آسیب دیده از خشکسالی در اتیوپی، کنیا و سومالی، ۷ میلیون کودک از سوء تغذیه رنج میبرند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار کودک در این مناطق، با سوء تغذیه شدید مواجه هستند.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در این باره گفت: در صورتی که مردم سومالی به علت خشکسالی و قحطی، غذا پیدا نکنند، ممکن است به اقداماتی متوسل شودند که نمیتواند قابل قبول باشد و میتواند اوضاع دریای سرخ، شرق آفریقا، شبه جزیره عربی و یمن را به علت مهاجرت میلیونها نفر از جویندگان غذا، تحت تاثیر قرار دهد.
سومالی در سال ۲۰۱۱ هم با قحطی مواجه شد و در آن ۲۵۰ هزار نفر جان خودشان را بر اثر گرسنگی و خشکسالی طولانی مدت از دست دادند.