آقای رحیم زاده با بیان اینکه اولین بار در استان آذربایجان شرقی سورگوم دانهای رقم فومن در سال ۱۴۰۱ کشت گردیده است اظهار کرد:کاشت سورگوم دانهای از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر مرداد ماه در سطح ۱۲۰ هکتار کشت شده است.
وی هدف از کشت این محصول را جایگزین نمودن مصرف دانه سورگوم بجای دانه ذرت در مصرف خوراک دام و طیور در شهرستانهای استان اعلام کرد و گفت: معمولاً سورگوم فرآوری شده در تغذیه طیور مورد استفاده قرار میگیرد و واریتههای جدید سورگوم منابع خوب پروتئین و انرژی در تغذیه جوجههای گوشتی و سایر گونههای مختلف پرندگان میباشد.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه میتوان در جیره جوجههای گوشتی و مرغان تخمگذار بیش از ۷۰ درصد و در خوراک بوقلمون ۵۵ درصد از ذرت را با سورگوم جایگزین کرد ادامه داد: با توجه به پروفیل تغذیهای سورگوم، این غله به عنوان منبع پروتئین در جیره شناخته شده و از نظر سایر ترکیبات بسیار شبیه به ذرت میباشد و پروفایل اسیدهای آمینه سورگوم نسبت به ذرت کاملتر بوده و مکمل اسیدهای آمینه کنجاله سویا شناخته شده است.
وی تاکید کرد: سورگوم دانهای مقاوم به شوری بوده و حدود ۴۰ درصد نیاز آبی کمتری نسبت به ذرت دانهای مصرف میکند و دارای دوره رشد ۱۰۰-۹۰ روزه بوده که از مزایای کاشت زراعت مذکور نسبت به ذرت دانهای است که توسعه این محصول و استفاده در جیره غذایی دام و طیور میتواند در کاهش واردات ذرت دانهای از خارج از کشور نقش اساسی داشته باشد.