علی محمدی رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه و زاوه گفت: برابر گزارش مردمی و بازدید نیروهای یگان حفاظت اداره و هماهنگی صورت گرفته با نیروهای انتظامی و امنیتی شهرستان، از ادامه کار در محل جلوگیری و بررسیهای لازم برای تعیین نوع، کاربرد و قدمت این اثر تاریخی توسط کارشناسان اداره در دست اقدام است.
او افزود: برابر ضوابط و بخشنامههای ابلاغی، کلیه مستحدثات و ساخت و سازها در سطح روستاها و شهرها باید با استعلامات ادارات مرتبط بهویژه اداره میراثفرهنگی صورت گیرد که تاکنون از طریق این استعلامها بیش از ۱۰ اثر جدید شناسایی شده است.
محمدی بیان کرد: با همکاری نیروهای امنیتی انتظامی، قضایی و نیروهای بسیج شهرستان، به حفظ میراثفرهنگی بسیار خوب توجه شده و این همدلیها باعث شده تا همه دستگاههای دولتی، غیردولتی و عموم شهروندان خود را برای صیانت و برخورد با تخریبگران میراثفرهنگی شریک و دخیل بدانند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه و زاوه ادامه داد: گزارشهای مردمی درباره تعرض و تخریب آثارتاریخی، نشاندهنده حساس شدن مردم در چند سال گذشته، نسبت به داشتههای فرهنگی و تاریخی است و مردم برای حفظ و حراست از تاریخ و هویت در کنار دستگاهها و نهادهای دولتی حضور پررنگی داشتهاند.
در شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه بیش از ۴۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناساییشده که از این تعداد ۸۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.