استاندار خراسان جنوبی در جلسه ستاد راهبری تصادفات استان گفت: آمار تصادفات در استان علی رغم اقدامات و تمهیدات صورت گرفته نگران کننده است.
او با بیان اینکه سوخت برها و سوخت کشهای قاچاق نقش مهمی در ایجاد تصادفات استان دارند، افزود: دستگاههای عضو باید نقش بازدارندگی خود در این تخلفات را پررنگتر نشان دهند.
حجت الاسلام نسایی دادستان عمومی مرکز استان در این جلسه با اشاره اقدامات قوه قضائیه برای جلوگیری از تخلفات، اظهار کرد: دستگاههای قضا برای کنترل و رفع تخلفات در کنار دستگاههای اجرایی قرار دارد.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه ۲۶ میلیون تردد در چهار ماهه نخست سال با ۱۹ درصد افزایش، توسط دوربینهای راهنمایی و رانندگی در سطح جادههای استان ثبت شده است، گفت: از این میزان ۲۱ درصد تردد وسایل نقلیه سنگین بوده که نسبت به متوسط کشوری ۷ درصد بالاتر میباشد.
سرهنگ رضایی با بیان اینکه در مسیرهای اصلی جادههای استان تصادفات به شدت افزایش داشته است، اظهار کرد: بیرجند، نهبندان، طبس، سربیشه، قاین و فردوس بیشترین حجم تصادفات استان را داشتند.
او عنوان کرد : از ابتدای سال تاکنون ۱۳۶ مورد فوتی ثبت شده است.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی از شناسایی ۶۳ نقطه حادثه خیز جدید در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: از ۳۱ نقطه حادثه خیز شناسنامه دار قبلی ۱۳ مورد اصلاح شده و ۱۸ مورد در دست اصلاح میباشد.
سرهنگ رضایی با بیان اینکه ۶۴ درصد متوفیان برون شهری غیر بومیها هستند، تصریح کرد:. ۴۰ درصد متوفیان حوادث رانندگی جادهای در بیمارستانها و در بخش تروما جان خودشان را از دست میدهند که این میزان نسبت به کشور سطح بالایی را دارد.
او گفت:جادههای کویری، طولانی بودن مسیر و نبود مجتمعهای خدماتی در عمق محورها، عدم توجه به جلو، عدم توانایی در کنترل، تخطی از سرعت مطمئنه و عدم رعایت حق تقدم از جمله عوامل ایجاد تصادف در جادههای استان است.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی افزود: با توجه به تجمیع تصادفات در عمق محورهای کویری استان ضرورت دارد نسبت به احداث مجتمع خدمات رفاهی در عمق این محورها اقدام شود.
سرهنگ رضایی ادامه داد: ۵۳ درصد متوفیان در جادههای استان مربوط به تصادفات واژگونی و خروج از جاده میباشند.
او با بیان اینکه روزانه ۲۹۴۰ راننده متخلف در استان اعمال قانون میشود، گفت: از ابتدای سال ۳۹ هزار جریمه صادر شده و ۴۵ درصد تخلفات حادثه ساز افزایش داشته است.